En breu s’iniciaran les obres d’instal·lació d’energia solar al CEIP Rodamilans

 

L’Ajuntament de Sineu s’ha acollit a la convocatòria del Govern per subvencionar la instal·lació d’energia solar fotovoltaica per a autoconsum de fins 100kW. Aquesta convocatòria, destinada a edificis públics i amb un import global de 500.000 euros, s’ha distribuït en 21 projectes entre els quals s’hi troba el que preveu la instal·lació a la coberta del CEIP Rodamilans. El projecte, que ha estat redactat per l’enginyer industrial Jordi Grimalt Fusté, preveu una potència de 20kW i té un pressupost de contracta de 39.989,34 euros. N’ha resultat adjudicatària l’empresa Alterna Recursos Energètics que en breu n’iniciarà les obres que es preveu s’allarguin per espai d’un mes.

20150415-222218.jpgAquesta instal·lació funcionarà connectada a la xarxa interior en règim d’autoconsum. D’aquesta manera, el Govern preveu complir els objectius del Pla Director Sectorial Energètic de les Illes Balears, que estableix com una de les seves prioritats la planificació de les actuacions encaminades a subministrar la demanda energètica futura a cada una de les illes i l’impuls de l’estalvi i la racionalització de l’ús de l’energia en cada un dels sectors econòmics per tal de minimitzar en la mesura del possible l’increment de la demanda energètica.

Segons la Conselleria d’Economia i Competitivitat el potencial de l’energia solar fotovoltaica en sòl urbà, a les teulades dels edificis urbans de les Illes, indica que es podria generar el 57% de les nostres necessitats d’energia elèctrica. Això vol dir que, ocupant únicament el 1.5% de l’espai de totes les teulades de sòl residencial extensiu, es podria generar l’equivalent al 50% de l’electricitat que es consumeix a les Illes Balears.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: