El Pla de Mallorca acaba a Sineu amb poca sort dels ciclistes sineuers

Els dos líders: Javier Salmerón (Pla Petit) i David Muntaner (Pla Gran)

Els dos líders: Javier Salmerón (Pla Petit) i David Muntaner (Pla Gran)

Sineu ha acollit aquest diumenge la darrera etapa del Pla de Mallorca. A les nou del matí s’ha donat la sortida al Pla Petit -un circuit entre les localitats de Sineu, Lloret i Pina- i la carrera ha transcorregut sense sorpreses: Javier Salmerón, líder des de la primera etapa, s’ha proclamat guanyador d’aquesta edició. Quan ha arribat a meta, el líder ha manifestat a Díngola que aquesta etapa ha estat de les més tranquil·les, i ha destacat Toni Vallcaneras, de l’A.C. Sineu, com “un dels protagonistes del Pla Petit, que s’ha intentat escapar en diverses ocasions i que ha donat molta de batalla”. Manuel Rendón ha estat el guanyador de l’etapa d’avui i Marta Ensenyat, també de l’A.C Sineu, ha entrat a meta com a primera fèmina.

Tomeu Gelabert

Tomeu Gelabert

Pel que fa al Pla Gran, el mundialista David Muntaner, líder des de la segona etapa, ha estat el guanyador d’aquesta edició, a 27 segons del segon classificat. Recordem que aquest ciclista va ser Medalla de Plata, juntament amb Albert Torres, al Mundial disputat a Bielorússia ara fa dos anys. Marc Potts ha guanyat l’etapa, després d’anar escapat les dues darreres voltes amb un grupet de 5 ciclistes més.

Muntaner s’ha mostrat satisfet d’aquesta victòria i ha fet referència al prestigi que té aquesta competició: “Es tracta d’una cursa molt dura, i de cada vegada és més lluitada, tothom la vol guanyar” ha manifestat a Díngola. Diferents curses de 6 dies per diversos punts d’Europa serà el seu proper repte.

El lliurament de premis ha comptat amb l’assistència, entre d’altres, de Josep Oliver Pavarotti, investit nou batle en el ple d’ahir, i Tomeu Mulet, que ha actuat com a regidor d’Esports, cosa que ha sorprès a alguns dels presents.

Tomeu Gelabert guanya a Muro

Ahir dissabte el sineuer Tomeu Gelabert es va imposar a la cursa de segona i tercera categoria a Muro, on Jaume Mollero, també de l’A.C.Sineu, va acabar en tercera posició.

Catalina Rayó, al País Basc amb la selecció espanyola

Catalina Rayó, en plena competició

Catalina Rayó, en plena competició

Per altra banda, la sineuera Catalina Rayó, de la Penya Ciclista Establiments, que fins la setmana passada encapçalava la classificació de fèmines del Pla Petit, no ha pogut acabar l’edició d’enguany, ja que des de fa 5 dies corre la Emakumeen Bira, una volta internacional de fèmines que transcorre per terres basques.
Díngola s’ha posat en contacte amb la ciclista sineuera per comprovar de primera mà les seves sensacions en aquesta competició i ens ha volgut ressaltar, sobretot, la duresa d’aquesta volta: “El nivell que hi ha és espectacular. És una volta que es fa molt dura, tant pel recorregut -no hi ha cap etapa plana- com pel nivell que tenen les participants que vénen a competir; la veritat és que s’està convertint en una de les carreres més dures que he fet mai”

Ramis, que l’any passat va quedar classificada en tercer lloc al Campionat d’Espanya de Persecució per equips, s’ha lamentat de no poder lluitar aquest diumenge a Sineu pel mallot de líder de fèmines, i la seva mirada ja està posada en la propera competició, el Campionat d’Espanya a finals de juny, i la preparació dels Campionats d’Espanya de pista.

Fotos: Miquel Gelabert, Martí Ferriol, Victòria Riutort

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: