La figura jacent de la Marededéu ja es troba instal·lada a l’església

Llit_massayLa festa titular de l’església parroquial de Sineu, l’Assumpció, es va iniciar ahir horabaixa de manera solemne. El claustre de l’ajuntament fou l’espai elegit per realitzar la missa vespertina (enguany no s’ha pogut realitzar a l’església conventual del monestir concepcionista atès que es troba tancada al culte) presidida pel prevere sineuer Gabriel Comas i Bauzà. A continuació es realitzà la Processó de l’Enterro amb la participació del Gegants de Sineu, la Banda Municipal de cornetes i tambors, el fidels, la imatge portada per la Prohomonia, la Clerecia, les autoritats municipals i, tancant la comitiva, els Xeremiers de Sineu. Ja dins el temple parroquial, es col·locà la imatge sobre el túmul instal·lat davant el portal major i fou encensada pel rector i venerada per tots els assistents.

Aquesta peça patrimonial es pot visitar fins al 23 d’agost i el dia 15, a l’ofici -tot recordant la seva ascensió al cel en cos i ànima- es podrà contemplar en el seu màxim esplendor envoltat d’un bon nombre d’alfabegueres i bellveures que, pel perfum que exhalen en fregar-hi la mà, són símbol de la vida que la mort no pot fer malbé. Del llit cal remarcar les cites de les antífones de les vespres de l’Assumpció:

HODIE GLORIOSA CUM ANGELIS TRIUMPHAS

ASSUMTA ES IN COELUM GAUDENT ANGELI

EXALTA ES SUPER CHOROS ANGELORUM

Text: Joan Vanrell

Fotografia: Massay

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: