Valtònyc podria entrar a presó el mateix dia del judici, dia 8 de febrer, si progressa la petició del fiscal

Josep Miquel Arenas Beltran, Valtònyc, serà jutjat a l’Audiència Nacional de Madrid el proper 8 de febrer a les 10.00 hores. El raper sineuer-pobler està acusat de «injuries a la corona» i «enaltiment del terrorisme» per lletres de les seves cançons. Recordem que va ser denunciat per la Fundación Nacional Circulo Balear per incloure missatges contraris a la monarquia espanyola, especialment en el tema ‘Circo Balear’, en la que insta a tornar Marivent al poble.

El fiscal demana tres anys i vuit mesos de presó per al mallorquí, a més d’una fiança de 4.000 euros. Així, si finalment el jutge decideix condemnar-lo Valtònyc entraria directament a presó (si la condemna és per més de dos anys), el mateix dia del judici.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i l’organització independentista Arran han organitzat un concert en solidaritat amb el cantant. Serà el dijous 2 de febrer en el propi casal popular Voltor Negre (C/Eivissa, 10, Palma).

Valtònyc ha quedat absolt de judicis anteriors o algun s’ha arxivat, com ha anat informant puntualment Díngola (per exemple fes clic aquí i aquí).

 

Notícia relacionada:

Valtònyc es citat per l’Audiència de Madrid el proper dia 27

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: