Un grup d’al·lotes denunciarà el “depredador sexual d’Inca”, que també actúa a Sineu

Aquestes properes hores un grup d’al·lotes de Sineu posaran una denuncia contra un jove que es dedica a assetjar-les sexualment. En el moment de redactar aquesta notícia, estaven cercant altres al·lotes que han patit l’assetjament, per així tenir més possibilitats d’èxit en la denuncia i posteriors passes –judici, si n’hi ha, etcètera–.

Aquesta mateixa nit passada, un grup de jovenetes caminava pel carrer quan el jove va començar a perseguir-les i a demanar a crits si alguna volia ser la seva al·lota. Les joves es refugiaren dins un cafè. Una estona més tard, el jove va comparèixer amb un amic seu, al bar, amb l’excusa d’anar als serveis. El fet és que el jove i l’amic varen tornar quatre o cinc vegades més, al bar, bé per anar directament al servei, o bé per demanar una consumició, mentre vigilaven cap a la taula de les al·lotes que havien perseguit moments abans. Entre les altres taules del local va començar el rum-rum de que «cosa cercaven» o de que «això feia un poc de mala pinta». I de fet, les sospites es confirmaren: defora del bar muntaren un aldarull amb altres membres de la seva banda i es veieren ‘volar’ cadires en la terrassa. Va ser quan un grup de clients que estaven sopant dins el local, així com les cambreres i cambrers, sortiren a aturar-los i renyar-los. Es va cridar a la Guàrdia Civil, que va comparèixer en cinc minuts, i va calmar la situació. Tanmateix la guàrdia civil va dir que «no podien detenir el jove» si les al·lotes que havien estat perseguides no posaven denuncia formal.

A Sineu ja hi ha hagut diversos casos anteriors. De nenes i al·lotes d’entre 14 i 41 anys aproximadament, que han patit l’assetjament d’aquest jove. El modus operandi del jove és perseguir una al·lota, especialment si va tota sola, i demanar-li educadament per xerrar, encara que després ja li demana si vol ser la seva «novia», i més tard ja li comença a oferir sexe, fins que l’al·lota troba un lloc on amagar-se o troba algú que coneix. Si l’al·lota no li fa cas, passa de parlar ‘educament’ a ser més grosser, i és quan utilitza paraules despectives contra elles –d’índole sexual o, també, misogin–. Avui mateix ha assetjat una jove que anava a la nova bugaderia de devora la Placeta dels Donants de Sang, i per fer-li por li ha dit que «ell era ‘un home’ i a ella li podria fer molt de mal».

El jove en qüestió és un conegut de la justícia. És un jove magrebí que viu amb la seva família a Sineu, té 24 anys, i ja ha estat detingut en diverses ocasions. Se’l coneix com el ‘depredador sexual’ i enguany ja ha passat uns quants mesos a la presó, per assetjament de més de 30 al·lotes de Binissalem, Santa Maria, Inca…  

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: