La Sibil·la ha estrenat vestit fa uns minuts, donant inici a les dues setmanes de festes de Nadal

Fa just uns instants hem pogut veure amb tot l’esplendor i solemnitat, el nou vestit de la Sibil·la de Sineu.

La dissenyadora d’origen alemany Irene Peukes [vegeu entrevista a DíNGOLA núm. 7, agost 2012] va crear el vestit per a la Sibil·la de Sineu, que es caracteritza pel seu estil propi i artesanal, conjuntament amb la sostenibilitat dels materials emprats, un dels seus valors bàsics. Sense deixar enrere la tradició i els referents pictòrics que mostren les antigues sibil·les, Peukes va crear un disseny que lliga amb el patrimoni tèxtil mediterrani. Peukes va elaborar aquest vestit després que l’Obra Cultural Balear de Sineu li ho proposàs, donat el caràcter simbòlic i identitari de la Sibil·la, patrimoni immaterial de la humanitat. Es tracta d’un vestit de cotó, teixit a mà d’una sola peça, de colors daurats, ornamentat amb cordons i trenes decoratives. A sobre hi porta una capa, en tons morats, també de cotó i amb folre de seda gris, i tanca el conjunt un turbant, de cotó i teixit a mà. Els colors emprats coincideixen amb els colors litúrgics, i s’han escollit segons el seu significat dins els rituals de la religió catòlica. 

Peukes va comptar amb la col·laboració de Xesca Fernàndez, redactora de DíNGOLA, que a més ha realitzat la il·lustració de la portada del darrer número de la revista en paper.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: