Alguna cosa canviarà en el model turístic, i Sineu en serà un dels protagonistes

En aquests moments, a l’IES Sineu, té lloc una assemblea convocada per la Plataforma “Menys Turisme, Més Vida”. 300 persones omplen la sala d’actes, en una assemblea presentada per la sineuera Pepa Aguiló. Les entitats que formen part de la Plataforma convoquen aquesta reunió per a preparar la mobilització i acció col·lectiva pel decreixement turístic. Margalida Ramis, del GOB, ha dit que “la convocatòria ens ha desbordat, esperàvem gent, però no tantíssima”.

I és que ja es percep sensació “d’estar farts” ja a mitjan maig. Els vuit anys de Pacte de Progrés no serviren per tocar una coma del model. Les plataformes òbviament tenen molt poques esperances amb el govern actual (PP, amb el suport de VOX), però la presidenta Prohens ja ha entès que hi ha d’haver límits, i el seu discurs ha canviat respecte a la passada legislatura. Els especialistes (Impulsa, alguns experts de la UIB…) sostenen que el canvi de model, la diversificació econòmica, i aturar la massificació, ja són innegociables. 

Ahir el GOB va advertir que la mobilització contra la massificació i pels problemes de l’habitatge seran “clau” aquesta legislatura. El principal grup ecologista de les illes veu necessari interpel·lar tota la societat que se sent incòmoda amb aquesta situació. “Demanam límits” diuen els portaveus del GOB, entitat que ha presentat al Govern un conjunt de mesures contra la saturació i propostes ecosocials per afavorir un canvi de model: limitar la compra d’habitatges a no residents, actuar de manera “contundent i efectiva” contra l’oferta turística il·legal, regular el nombre de vehicles, i avançar amb propostes de “decreixement real” de places turístiques.

El col·lectiu Banc del Temps de Sencelles ha convocat una manifestació a Palma contra la massificació turística amb el lema “Mallorca no es ven”. La protesta serà el 25 de maig a les 19.00h i transcorrerà entre el parc de les Estacions i la plaça d’Espanya. El seu vídeo s’ha fet viral:

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari