Poca expectació europea: per ara, només el PP i el PSOE han penjat propaganda electoral

El 9 de juny hi ha eleccions europees i la campanya electoral va arrencar aquest passat divendres 24. A l’estat espanyol hi ha una única circumscripció electoral: és a dir, els electors voten les mateixes llistes de candidats, tant a Sineu, com a Girona, Burgos, Sanlúcar de Barrameda o Las Palmas de Gran Canaria.

L’expectació que causen les europees sol ser minsa, en comparació a la resta d’eleccions. Tot i això, la majoria de qüestions de la nostra vida a Sineu i a Mallorca en general, passen per Brussel·les indirectament. I és que moltes de les lleis que tenim ara i aquí, son transposicions de lleis europees: Europa aprova, i els estats transposen i adapten a la seva realitat.

A Sineu, per ara només el PP i el PSOE ha penjat publicitat. Els plafons de fusta que posa l’Ajuntament perquè els partits hi aferrin propaganda, encara guarden les cares de Francina Armengol, Alberto Nuñez Feijoo, o Andreu Matas, residus de passades trifulques electorals. D’algunes faroles del Fossar pengen pòsters del PP, però res més. El PP va ser el més puntual. El PSOE fins ahir no ho va fer.

Dels partits amb representació municipal a Sineu, els candidats més propers per a Europa són:

  • Rosa Estaràs repetirà de número set de la candidatura del PP.
  • Pel que fa al PSOE, l’eurodiputada Alícia Homs (PSIB) ocuparà el número vint-i-u de la llista.
  • I pel que fa a MÉS per Mallorca, la inquera Alice Weber anirà quinzena en la llista d’Ara Repúbliques, que lideren ERC i Bildu.

A part d’aquests, podreu votar fins 30 partits més. Més de quatre-cents milions de ciutadans de la UE podran triar els 720 diputats (61 a l’estat espanyol) de l’hemicicle de Brussel·les.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari