«Qui no vol pols, que no vagi a s’era». S’ha mort Toni Niell, el darrer saig de Sineu.

Aquest diumenge ha mort Toni Niell i Fuster, Queixalí (Sineu, 1943) el darrer funcionari municipal encarregat de fer les citacions, les crides i altres manifestacions de l’autoritat local.

Prengué el relleu del saig Jaume Ferriol i Servera, _Guarín_ (Sineu, 1902-1988) i durant quasi quatre dècades ell desenvolupà aquesta tasca amb gran diligència, fet que li feu guanyar-se l’estima de tot el poble. Memorable n’és encara el record de la crida tot just abans de l’inici de les Corregudes del Cós. A les dotze en punt del quinze d’agost, amb un sol de justícia, el toc del tamborino demanava silenci, i tot d’una ell pregonava:

‘Se fa sabre a nes públic,
de part de ses autoritats,
que parin esment,
principalment a nes al·lots,
quan corren ses cavalleries,
per evitar ses desgràcies que hi pugui haver.
I com diu es refrany:
Qui no vol pols, que no vagi a s’era.’

El seu caràcter afable i conciliador, i el ser molt conegut i reconegut per la seva implicació en la vida social de Sineu han fet que la notícia del seu traspàs hagi generat un trasbals al municipi.

(Text: Joan Vanrell. Foto: Arxiu DíNGOLA).

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Un comentari

  1. gabriel mora caldentey

    apreciat toni, es un dia triste pels que varem teni la sort de conexerte, como autoridad crec que has esta el millor, pesr se teve empatia y savoir faire y como persona yo que vaig teni l´oportunidad de conexerte un ser humana que volies pasa per aqueix mon sense ser protagoniste, adeu toni segur que Deu te espere en las mans obertes, fins sempre SAIG

  2. Blavet

    Remil llamps, quin mes de maig!!

    Amb la mort res podem fer:

    Primer se’n dugué es carter,

    i després en Toni, es saig.

Deixa un comentari