L’estació vella podrà ser un bar, una galeria d’art, un restaurant… el que sigui, però privat

Serveis Ferroviaris de Mallorca vol treure rendiment econòmic a les estacions  i per això en privatitzarà les zones que no són estrictament d’ús dels viatgers. Amb aquesta finalitat, el mes vinent treurà a concurs l’explotació de les estacions d’Inca, la de Muro, la de Sant Llorenç, o la de Sineu, entre d’altres, fins ara gestionades pel Govern, i on s’hi podrà dur a terme qualsevol tipus d’activitat: restaurants, albergs, cafeteries, etc. A canvi, les empreses que obtenguin la concessió hauran de fer-se càrrec de la neteja de les estacions.

Val a dir que l’edifici vell de l’estació de Sineu acollia fins fa poc una galeria d’art sense que el gestor cultural de l’espai, però, pagués cap suma per utilitzar-lo. I de fet, aquest inquilí ja ha deixat l’estació -ara tancada en pany i clau- perquè no vol pagar cap renda per exposar-hi els quadres.

El gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, José Manuel Orta, al·lega que el tren té un pressupost de 77 milions d’euros, i que els ingressos, en canvi, no arriben als 7 milions: “sabem que som un servei públic i que no hem de tenir beneficis, però tampoc no hem de costar massa doblers als ciutadans, sinó aconseguir que n’hagi de pagar menys per mantenir allò que és de tots”, diu Orta.

El sistema d’adjudicació serà mitjançant subhasta pública. El Govern creu que amb aquesta mesura ingressarà uns 200 mil euros anuals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: