Sa Fira: qualsevol temps passat va ser millor

Feia anys que no es veia una fira tan magre”, “Qualsevol dimecres bo d’estiu ve tanta gent com avui”, “On són enguany els cotxes i els tractors?”… Eren frases que es deien ahir durant els dinars familiars.

Va fer un dia rar, pel que fa al temps meteorològic. Va estar ennuvolat part del matí, però també hi hagué estones de sol. Quan pegava el sol, picava. La comitiva d’autoritats feia la volteta pels carrers, presidida per, a part del batle Pere Joan Jaume, el conseller d’agricultura i medi ambient Biel Company. L’Obra Cultural Balear tenia la paradeta posada a la placeta de Sant Marc, on es venien Díngoles i camisetes. Quan la comitiva d’autoritats va passar per davant la paradeta, els regidors Tomeu Mulet i Maribel Arnau s’aturaren a saludar, i després continuaren amb la comitiva. Mentre, el conseller ex d’Asaja saludava un santjoaner que havia comprat dos cossiols, i més enllà dos nens feien polseretes de goma elàstica per vendre i es miraven embadalits la processó.

Xisco Mulet reb el premi de la mà d'Antonia Ferriol.

Xisco Mulet reb el premi de la mà d’Antonia Ferriol.

Tanmateix va ser una fira magre, que demostra que ja no es pot viure més el renom de la fira ni de la tradició. És el mateix que succeeix amb el Divendres Sant sineuer. Ahir es va copsar que això necessita mà de metge. Ara hi ha fira cada cap de setmana en algun municipi. Fins i tot hi ha caps de setmana amb dues o tres fires. Per tant, per sobreviure, cal diferenciar-se i oferir un valor afegit. Cal que la fira de Sineu no sigui com qualsevol altra fira. Cal rompre amb els tòpics. Cal ser valents i atrevits, i innovar. I cal recuperar els valors que havien caracteritzat la fira de les fires des de sempre: èmfasi en la pagesia, els animals i el camp (però no com a objecte decoratiu només), i potenciació del fet gastronòmic.

 

Xisco Mulet

Ha anat rodó, per ell, aquest cap de setmana llarg. Mulet, un dels dos socis de Periscopi, l’estudi que ens imprimeix Díngola, va ser el guanyador del concurs per a triar el logo de la marca ‘Sineu’ (concurs en el que Sineuers Independents va rebutjar participar-hi com a jurat, per desacord amb l’equip de govern en alguns aspectes de la convocatòria, com ara el poc temps donat), marca que per cert s’ha presentat oficialment avui. Ahir horabaixa Mulet també va ser proclamat guanyador del concurs de disseny de la nova camiseta del Much de Reig. Les germanes Martina i Xesca Fernández de Heredia foren les segones, mentre Rafel Curolla el tercer. A les 18:00h el redactor de Díngola i president de la Muchal Foundation Joan Munar va anunciar el guanyador, i una bonica hostessa que va ser Muca fa uns anys, Antònia Ferriol, va entregar el premi. Ara ja sabem, idò, com serà la camiseta de la XI Mucada.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Garci

    No va esser cap flor, pero tampoc va esser una fira ni tan magre ni tan poc rellevat. Jo crec que el cronista, com sempre, te fixacions i obsesions, (ara que, amb el local de l’è, sempre queda be!, mira per on!). Una mica de canvi de discurs i rotacio amb el cronista, tampoc faria cap mal!.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: