Representants d’una trentena de mitjans de comunicació locals conclouen que cal potenciar la seva presència digital

Cal fer el pas a digital”. Aquesta és la conclusió a la que arribaren els més de trenta representants de diferents mitjans de comunicació locals que ahir assistiren a la jornada conjunta celebrada a Sineu.

Els canvis d’hàbits dels lectors (ara ja potser seria més adequat anomenar-los usuaris o internautes?) i l’explosió de les noves tecnologies en comunicació han fet que els darrers anys els mitjans en paper vegin un futur en el que quedaran com un record ‘romàntic’ del que un dia va ser la premsa forana i la premsa en general (perquè això afecta a tots els mitjans, locals, comarcals, nacionals i internacionals). Per això, alguns d’ells ja han fet passat al digital o comparteixen les dues versions: ahir a Sineu no arribaven a la dotzena els mitjans que tenien edició digital.

Joan Josep Bonnín explica als presents el significat del monument de la Dida.

Joan Josep Bonnín explica als presents el significat del monument de la Dida.

 

La jornada

Puiggròs va intentar conscenciar els presents de la necessitat de 'digitalitzar-se'.

Puiggròs va intentar conscienciar els presents de la necessitat de ‘digitalitzar-se’.

La Premsa Forana organitza cada dos o tres mesos trobades dels seus socis (majoritàriament mitjans de comunicació locals en català) per compartir experiències i debatre com es pot millorar el producte que ofereixen. Mitjans digitals, setmanaris en paper, revistes mensuals i bimensuals, independents o editades per una associació (com ara l’OCB), etc. prengueren part ahir en una jornada que es va dedicar principalment a la R+D i al pas del paper a la pantalla.

La jornada va començar amb una acollida per part d’Antònia Real i Joan Josep Bonnín, bibliotecaris, historiadors i membres del consell de redacció de Díngola. Real i Bonnín guiaren els assistents a través d’una visita històrico-cultural pels carrers més cèntrics del casc urbà, que va incloure el Palau Reial (on residí el rei Jaume II), la placeta de Sant Marc (on hi ha el monument del lleó, el més conegut pels forans, i que es pot considerar una de les icones del municipi) i la Plaça de l’Església (on els ponents explicaren diferents llegendes sobre el municipi).

Posteriorment la comitiva es dirigí a l’edifici del Clàustre de Sant Francesc, on començaren les ponències. Marta Bergas i Miquel Puiggròs varen explicar la seva experiència a Díngola i moderaren una xerrada sobre la necessitat imperiosa de la digitalització de la premsa forana i, més tard, Bernat Pastor va explicar el seu projecte COMUNIC.

La jornada va acabar amb un dinar-degustació de plats mallorquins en el Celler Can Font.

 

GALERIA FOTOGRÀFICA

 

Notícies relacionades:

La revista ‘Díngola’ compartirà la seva “experiència digital” amb 15 mitjans de Premsa Forana

Unes trenta persones de diferents mitjans assisteixen en aquests moments a una jornada de premsa forana

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: