Avui toca menjar coca de tallades

ensaimadas-de-tallades-Los-dulces-de-NievesEl darrer dijous abans de Corema és el Dijous llarder i els tres dies immediatament anteriors al començament d’aquesta són Els darrers dies, el carnaval. Aquests dies estan marcats per una gastronomia particular lligada al món del porquim. Encara podem trobar persones, com na Margalida Vanrell i Martorell (a) parreta (Sineu, 1944), que preparen la tradicional coca de tallades el Dijous llarder. Anit passada va pastar i, ja estesa dins el motlle, va deixar dins una barqueta les coques a tovar tota la nit. Avui dematí s’ha aixecat d’hora per pegar foc al forn i quan ha trobat que estava a punt, ha fet la darrera passa, posar a la coca bocins de botifarró, xulla, carn magra, sobrassada i sucre per damunt. Amb mitja horeta de forn ja hem tengut la coca apunt.

Ingredients:

6 ous

300gr sucre

½ tassó de patata bullida i passada pel passapuré

1 tassó de llet bullida amb canyella i llimona

150gr de saïm

100gr de llevat

la farina fluixa que se beu

Apunt: No hi ha dubte que les ensaïmades de tallades, amb carabassat i sobrassada, són encara les més desitjades aquests dies. Na Maria Ramis i Florit (a) dimoni (Sineu, 1990) del forn de Can Toni Dimoni ens corrobora que són les que tenen més demanda i que en fan des de Sant Antoni fins a la Corema.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: