Més del 50% de participació a les 15h

A les 12:30h havia votat devers una tercera part de l’electorat sineuer. Així, a sa Quintana, a la mesa A havien exercit el seu dret a vot 223 persones de les 688 inscrites, mentre a la mesa B ho havien fet 233 de 701. Pel que fa al Teleclub, 236 de 615 (mesa A) i 220 de 586 (mesa B).

Tanmateix aquestes dades han quedat curtes just dues hores i mitja després. A les 15:00h s’havia assolit gairebé el 50% de participació.

Cal dir que avui és un dia de primeres comunions a Sineu (25 nenes i nens la celebraven avui) i això pot haver influït en una major assistència de bon matí, abans dels dinars.

 

Tomeu Mulet i Miquel Confit, matiners

Els caps de llista dels dos partits que, previsiblement, han de treure major nombre de vots, han estat matiners. Devers les 10:30h ha votat Mulet a sa Quintana i, mitja hora després, Confit en el Teleclub. El socialista Jose Manuel García tenía previst votar amb la seva família el migdia.

 

Toni 'Coramet' ha tornat fer d'apoderat amb una camiseta reivindicativa.

Toni ‘Coramet’ ha tornat fer d’apoderat amb una camiseta reivindicativa.

Sense incidències

A les nou del matí han obert puntuals i sense incidències els col.legis electorals de sa Quintana i del Teleclub, que tancaran a les vuit de l’horabaixa. Gent per Sineu és l’únic partit que disposa d’interventors en les meses, tot i que la resta de partits hi tenen apoderats. La secretaria del consistori ha afirmat que “feia molts d’anys que no veia interventors en les meses”. Toni Gelabert Coramet, apoderat del PSIB-PSOE, ha vestit una samarreta reivindicativa durant tot el dia, tot i la prohibició de la Junta Electoral. Gelabert va ser jutjat per portar una camiseta verda mentre feia d’apoderat en les passades eleccions europees, com va informar extensament Díngola.

 

Apoderats

Gent per Sineu, PP, PI, Sineu s’ho Mereix i PSIB-PSOE tenen avui apoderats controlant el procés electoral. També Podemos té dos apoderats, per controlar les votacions autonòmiques.

 

Magda 'Remirada' estava avui eufòrica, perquè estava convençuda d'un canvi, com a mínim a nivell autonòmic.

Magda ‘Remirada’ estava avui eufòrica, perquè estava convençuda d’un canvi, com a mínim a nivell autonòmic.

Dia de bullici social

Els voltants del Teleclub han estat plens durant tot el dia de sineuers comentant la jugada. Les taules dels cafès (especialment del Teleclub) han estat plegades de gent durant tot el dia, i les quinieles de resultats eren el tema principal de conversació.

Un apoderat del PP feia un pronòstic de 5-4-1-1-0 mentre un militant d’Esquerra creia que seria 4-3-2-1-1, encara que no especificaven a quins partits corresponia cada número. Tots els polítics consultats opinaven que PP i Gent per Sineu es movien en una forquilla de 3-5 regidors, mentre les sorpreses estarien reservades al PI, Sineu s’ho Mereix i PSOE.

Díngola us oferirà un especial informatiu aquesta nit.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: