Nou consistori: no hi ha cap pacte cuinat i ningú encara no ha mogut fitxa

candidats

Tomeu Mulet (PP): “No ens hem pogut enfrontar ‘de tu a tu’ amb l’esquerra”

El candidat del PP sosté que, d’haver-se presentat un sol partit de centre-dreta unit, podrien haver fet majoria absoluta. “Mai el centre-dreta havia tengut tants vots com aquestes eleccions”, explica. De fet, els vots del PP i Sineu s’ho Mereix sumen 852, és a dir, 158 vots més que Gent per Sineu. L’escissió produïda en el PP “ha suposat que no ens haguem pogut enfrontar en igualtat de condicions amb l’esquerra”, segons Mulet, que també afirma que “òbviament, la marca PP ens ha passat factura i Sineu s’ha vist afectat pels mals resultats a nivell autonòmic”. De tota manera dóna l’enhorabona a Gent, “que és el clar guanyador”.

Mulet evita parlar de pactes, perquè “tot això no depèn de mi i ho hauria de consultar a la resta del partit”. Tot i això afirma que, en cas de pactar, hauria de ser per fer un Ajuntament governable i “en el que Sineu hi guanyi, no un pacte de cadires”.

No obstant, donats els resultats del seu partit en el Consell i en el Parlament, també dolents, tot fa pensar que el PP no s’arriscarà a agafar les regnes del consistori amb tants aspectes adversos: pactar amb SsM, sense suports a Palma, etc.

 

Miquel Gelabert Confit (Gent per Sineu): “estem oberts a tot sempre respectant el nostre programa”

Governar sols (amb 5 regidors) o amb el PI. Tot i que per a la majoria de sineuers Gent per Sineu només té una possibilitat de pacte (amb el PI, ja que qualsevol altre seria entès com a pacte contranatura), Gelabert diu que la seva formació està “oberta a obrir negociacions, sempre posant com a condicions que no es negociaran sous i que el programa de Gent s’ha de complir íntegrament”, ja que segons incideix l’alcaldable “va ser elaborat pels militants i simpatitzants en les assemblees prèvies a les eleccions i va ser el programa més votat pels sineuers el passat diumenge”.

Gelabert ha recordat que el seu és un partit assembleari, “i a la vista està que això ens ha donat molt bons resultats”, i que òbviament el funcionament del partit no canviarà. “Per tant, haurà de ser una assemblea la que decideixi amb qui pactam”.

El possible futur batle de Sineu ha valorat molt positivament els resultats i s’ha manifestat “satisfet d’haver contribuït al canvi a tot Balears amb el nostre petit gra d’arena”.

 

Pep Oliver Pavarotti (el PI): “Xerraré amb tothom que vengui a veure’m”

Pavarotti és l’únic que pot tombar el sentit del govern municipal cap a una banda o una altra. És pràcticament inimaginable un pacte de Gent per Sineu amb PP o Sineu s’ho Mereix. El Pi, en canvi, pot pactar amb Gent per Sineu o amb el PP i Sineu s’ho Mereix, i tendria la clau del govern.

Oliver no cerca excuses: “hem perdut, i no me’n he duit cap sorpresa”. Explica que “El fet que no trobàssim amb prou rapidesa cap de llista ens va fer començar la campanya un poc tard i això tal vegada ens ha debilitat davant els altres partits polítics”. De totes maneres està content pels resultats a nivell autonòmic: “els resultats són bons per a la formació”.

Respecte als possibles pactes, Pavarotti fa uns mesos va declarar a Díngola que ell era partidari de que governés el partit més votat (vegeu dossier electoral en el darrer número de la revista en paper).

De totes maneres, ha dit que “xerraré amb tothom que vengui a veure’m, tant els d’una banda com els de l’altra, i en qualsevol cas hauríem de pactar el programa”. De moment no hi ha hagut contactes, ha dit: “es prest, hem de deixar passar una setmana…”.

 

Pere Joan Jaume (Sineu s’ho Mereix): “estic molt content dels resultats”

La seva formació va ser la gran sorpresa de diumenge: tercera força més votada a Sineu i dos regidors. L’ara batle en funcions s’ha mostrat molt content dels resultats, “tot i que érem una formació nova –ha dit–, amb tot el que això implica, de falta de finançament, falta de temps per donar-nos a conèixer i altres desavantatges”.

Jaume ha explicat que “sap que el PP està molt dolgut” però que no ell no es tanca a pactar amb ningú, “sempre que sigui un pacte ben meditat, un pacte solvent”. Ha recalcat que no està disposat a “pactar per pactar”. De totes maneres ha dit que ara els calen uns dies de descansar, i que la setmana que ve segurament ja es parlarà més d’aquestes coses.

 

Enquesta: fes clic aquí per dir-nos quin pacte creus més probable a Sineu.

Resultats eleccions a Sineu: fes clic aquí per consultar els resultats de les eleccions municipals a Sineu.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: