Simpòsium de festes noves a Sineu

Avui dematí al Teleclub s’han vist les cares, en una reunió informal, representants de diferents grups organitzadors de festes populars de nova fornada. L’encontre, promogut per membres d’Orgull Llonguet, ha reunit prop d’una trentena de persones involucrades en la creació i organització de festes com la Mucada o l’Embala’t de Sencelles que, des de fa devers deu anys ençà, han acolorit el mapa folklòric de Mallorca amb irreverents taques de rauxa i enfervoriment popular, especialment durant els dies previs a les festes patronals.

La Correguda amb roba de davall de Bunyola, Pinyol Vermell de Campos, Orgull Llonguet de ciutat, Pla en Marxa (del Pla de na Tesa), Embala’t de Sencelles, els pineros COfPina i la molt nostrada Confraria Muchal Foundation han enviat emissaris cap al Teleclub on s’ha plantejat fer una xerradeta sobre temes diversos, tant per posar en comú idees com per debatre les principals preocupacions que comparteixen. Qui manegi Twitter, podrà seguir de què s’ha xerrat cercant, precisament, l’etiqueta #xerradeta que puntualment ha retransmès el community manager d’ @orgullllonguet.

Al voltant d’uns cocktails de civada i canapès de “Cuétara”, s’ha xerrat sobre coses com l’autofinançament, la publicitat, els urinaris portàtils (gran maldecap del neofolklore festiu mallorquí) i altres qüestions de la logística, bàsiques per a la vitalitat d’aquestes celebracions. Un dels temes recurrents de la xerrada, com no podia ser altra, ha estat la massificació. Hi ha hagut diferents punts de vista sobre aquest fet que atemoreix molts dels organitzadors, des dels de l’Embala’t que limiten al màxim la publicitat i posen mitjans de control per evitar que se’ls “escapi de les mans” o els de la Muchal Foundation que han vist créixer la ronda horabaixenca d’una quadrilla fins a convertir-se en una de les majors festes del Pla. Una cosa que s’ha posat de relleu és que les mateixes característiques del poble quant a nombre de bars, facilitat d’aparcament, grandària de les places configura la festa de formes diferents i que els resultats mai són a gust de tothom.

Com a anècdota, s’ha fet notar un fenomen que es repeteix a més d’un poble, encara que són actes independents dels dictats del regidor o regidora de Festes, hi ha hagut gent que forma part de les comissions organitzadores que ha fet el pas d’entrar a la Sala amb acta de regidor (a Sineu dels actuals membres del Consistori, per exemple, en Tomeu Mulet del PP ha format part de la Confraria Muchal Foundation i ara tornarà a passar amb tres regidors de Gent per Sineu, na Magdalena Genovart Remirada, en Carles Ramis Mercado i en Pep Lluís Tugores Veiga). Senyal que, al cap i a la fi, els que organitzen festes alternatives són gent implicada en allò que se sol dir “fer poble”.

Els membres de la Confraria Muchal Foundation, Miquel Tugores i Macià Puiggròs, durant la xerradeta.

Els membres de la Confraria Muchal Foundation, Miquel Tugores i Macià Puiggròs, durant la xerradeta.

Els participants de l'encontre sobre noves festes mallorquines al multifuncional Teleclub.

Els participants de l’encontre sobre noves festes mallorquines al multifuncional Teleclub.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: