‘Pavarotti’ no mostra les cartes

Pavarotti no vol mostrar les cartes. “No hi ha res clar” ha dit a Díngola avui mateix.

Aquesta ha estat una setmana de xerrades i negociacions entre diferents parts, o al manco d’acostaments. Les percepcions d’aquest mitjà han estat diferents segons es parlava amb un interlocutor o un altre, o segons el dia. Quan semblava que el pacte de dretes es donava per fet, es filtraven acords immediats de l’esquerra. I al revés, quan la xerrameca popular donava per fet un pacte de centre-esquerra, fa uns dies, sembla que el PP va fer una contraoferta al PI per aconseguir perllongar l’actual pacte PP-PI. I així, cada dia amb unes percepcions completament diferents.

'Pavarotti' (a l'esquerra) i 'Confit' (a la dreta), no han tancat res.

‘Pavarotti’ (a l’esquerra) i ‘Confit’ (a la dreta), no han tancat res.

Les discrepàncies i enfrontaments de la dreta, amb un PP dividit entre partidaris de pactar amb Sineu s’ho Mereix i detractors absoluts d’aquesta possibilitat, la proximitat de Pavarotti amb els nous líders de l’esquerra (Confit és germà del president del PI i gendre de Pavarotti, i Remirada és filla d’un dels millors amics de Pavarotti), i el fet que l’esquerra tendrà el Govern i el Consell, haurien de facilitar l’entesa entre PI i Gent.

Per altra banda, les successives legislatures governant junts PP i Pavarotti (es coneixen bé i no hi ha sorpreses), i les relacions familiars entre Pavarotti i alguns membres del PP, facilitarien un pacte PP-SsM-PI.

Pep Oliver Pavarotti ha afirmat que “no hi pot haver res clar encara” i ha estat taxatiu demanant “que la dreta arregli les seves diferències i s’entenguin entre ells“, fent referencia als partits de Tomeu Mulet i Pere Joan Jaume, “i que Gent per Sineu faci la seva assemblea i que aquesta acordi si està disposada a pactar“.

 

Divisió de la dreta

Tomeu Mulet s'ha vist perjudicat per la divisió de la dreta.

Tomeu Mulet s’ha vist perjudicat per la divisió de la dreta.

Tot i que habitualment era l’esquerra la que es presentava dividida a Sineu (Esquerra Republicana, Sineuers Independents i PSIB-PSOE eren els partits d’esquerra que es presentaren l’any 2011), aquestes eleccions va ser la dreta la que es va presentar baix de diferents noms (PP i Sineu s’ho Mereix). Això va significar la victòria electoral de l’esquerra, ara no tant dividida, encara que per majoria simple.

 

Nervis

Aquests passats dies han estat de nervis bastant accentuats. Els nervis es veien incrementats per les suposades filtracions, i per la xerrameca del poble. Hi ha hagut tants nervis, que fins i tot hi ha hagut alguna aixecada de cul entre els que teòricament s’havien d’entendre per negociar.

 

Regidors

Tots els regidors ja tenen les seves credencials i han hagut de presentar la seva declaració de patrimoni, com estableix la normativa. El nou batle serà nomenat el proper dissabte 13 en un ple extraordinari en el que també prendran possessió tots els regidors, tant de l’equip de govern com de l’oposició.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: