‘Díngola’ treu el llaç del seu logo per evidenciar la tornada a la normalitat

El proper número de la revista local d’informació general Díngola, que es posa a la venda aquest cap de setmana, sortirà sense llaç quadribarrat. Així ho ha decidit el consell de redacció del mitjà, que considera que el nou govern sorgit dels pactes post-electorals i que es va constituir la setmana passada, ja ha fet algunes passes que permeten albirar un canvi rotund de polítiques respecte a la llengua, la identitat, la cultura i el país.

Així, les primeres decisions del nou govern format pel PSIB-PSOE i MÉS, amb el suport extern de Podem, varen ser deixar sense efecte la Llei de Símbols i el Decret del TIL, dos dels cavalls de Troia dels darrers anys. De fet, els tres partits que han signat els acords de governabilitat, abans de les eleccions signaren el decàleg de l’OCB sobre les mesures lingüístico-culturals que caldria prendre com més aviat millor per tal de recuperar el camí perdut durant la darrera legislatura i prosseguir sense interrupcions el camí de l’esforçada normalització de la nostra llengua. Tot i això, ara, encara caldrà deixar sense efecte les modificacions de la Llei de Funció Pública que permetien que els funcionaris desconeguessin la nostra llengua, caldrà fer de la ràdio i televisió públiques uns mitjans independents i amb vocació de país, caldrà revisar els acords amb entitats culturals que han estat a punt de desaparèixer, i un llarg etcètera.

Els primers números de la revista no incorporaven el llaç en el logo.

Els primers números de la revista no incorporaven el llaç en el logo.

Díngola va incorporar el llaç en plena croada del govern Bauzá contra la llengua i la cultura dels mallorquins, en concret a partir del número 6, corresponent al maig del 2012. Ara, més de 3 anys després i coincidint amb el cinquè aniversari de la revista, el retira, esperant que el nou govern compleixi les promeses electorals i no tengui por d’encarar el reinici de les accions que han de portar la nostra llengua a un nivell ‘normal’ d’ús o, com a mínim, en absoluta igualtat de condicions respecte a l’altra llengua oficial, el castellà.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: