Com mira Sineu el 27S?

Òbviament el que succeeix a Catalunya no passa per alt a les Illes Balears i, per extensió, a Sineu. Seria ingenu pensar que el procés sobiranista al Principat de Catalunya no afectarà a les Illes Balears: no és cap secret que, si Catalunya se’n va, Balears serà la que més haurà de suportar el pes de mantenir econòmicament les comunitats autònomes menys desenvolupades.

A això cal afegir-hi que, a Sineu, hi viuen gairebé dues dotzenes de principatins, i sense  dubte, diumenge tendran la vista posada a ca seva.

Donades les circumstàncies i la repercussió mediàtica que ara té el procés català, vàrem creure oportú fer reflexionar el poble sobre aquesta qüestió i, en la Díngola núm. 8 (desembre 2012), la pregunta que férem en la secció de Soldadets (enquestes) va ser “Quina és la teva nació? Viuríem millor sent independents d’Espanya?”.

L'encaix entre Catalunya i Espanya sembla, a hores d'ara, molt difícil. Com ho veuen els sineuers?

L’encaix entre Catalunya i Espanya sembla, a hores d’ara, molt difícil. Com ho veuen els sineuers?

Òbviament hi va haver respostes de tot tipus. Així, Joan Sastre Fornés deia que es sentia “del Regne de Mallorca, dels Països Catalans” i que les Illes Balears “haurien de seguir el mateix camí que el Principat de Catalunya”. Al costat oposat, Biel Pons Llull deia que el seu DNI deia que ell és espanyol “tot i que jo, en primer lloc, em sent mallorquí” i que si a Mallorca es fes un referèndum sobre una possible independència de les Illes, ell hi votaria en contra. Enmig també hi trobàvem respostes més ambigües, com la de Biel Llull Tenerife, que deia que, tot i sentir-se espanyol, de la independència de Catalunya no hi tenia res a dir i que ell els ho permetria, i que si es plantejàs a les Illes, “hi estaria a favor, ja que aportam més que rebem, i som autosuficients”.

Podeu llegir més opinions en les pàgines adjuntes (feu clic sobre una d’elles i s’obrirà, i a la part inferior de la pantalla -si ho feu a través d’ordinador- tendreu una opció per ‘veure a pantalla completa’).

Per altra banda, també férem una enquesta digital. Fes clic aquí per veure’n els resultats.

 

Enquesta:

Quin model de país vols per a les Illes Balears?

 

Soldadets:

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: