[FOTONOTÍCIA] Comencen les obres per solucionar el ‘nyarro’ de l’aire condicionat

Tot i que la legislatura passada ja es va rebre la conformitat de Patrimoni per a resoldre el nyarro de l’aire condicionat de damunt la Biblioteca Municipal, les obres no han començat fins ara. Ara, a la fi, es posa mà a un dels problemes que més anys duen sense solucionar-se (en concret més de set anys).

 

L’impacte dels aparells en un edifici BIC

Una denuncia de dos particulars, i una del grup municipal de Sineuers Independents, va posar l’aparell d’aire condicionat en boca dels mitjans de comunicació. Era l’any 2010.

L’abril del 2013 el Consell va donar dos mesos a l’Ajuntament perquè solucionàs el tema, però l’equip de govern no en va fer cas.

El Departament de Patrimoni havia dictat una resolució per la qual s’ordenava al consistori sineuer de cercar alternatives a la situació de l’aparell, de manera que no interfereixi en la contemplació del B.I.C. L’Ajuntament havia resolt el tema amb la col·locació d’un engraellat de fusta al voltant de l’aparell, però això no era suficient a parer dels tècnics de patrimoni.

L’equip de govern de PP-CxI, que governà durant la legislatura passada, havia informat al Consell de Mallorca que la instal·lació dels compressors de la climatització de la biblioteca i sala d’actes municipal no precisava d’informe perquè quan aquests s’instal·laren (el 2008) l’edifici encara no era BIC. Això era una errada, ja que el BOIB núm. 187, del 13 de desembre de 2005, ja va publicar la declaració del convent com a BIC.

L’1 d’abril del 2014 l’Ajuntament de Sineu va rebre un document al que va tenir accés Díngola, signat per l’aleshores vicepresident del Consell Joan Rotger, en el que s’exigia un nou projecte del consistori per a solucionar aquest tema.

Aquest aparell d’aire condicionat va ser un dels cavalls de batalla de Miquel Gelabert Fuli, portaveu de Sineuers Independents, durant gran part de la legislatura passada. Gelabert va arribar a dir que aquesta qüestió demostrava “la incompetència de l’equip de govern”.

El claustre és Bé d’Interés Cultural (BIC) des del 2005 i tot el centre històric de Sineu ho és del del 2010, i qualsevol actuació dins el seu perímetre requereix un projecte validat per la comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca.

 

Notícies relacionades:

Abril 2014 – Enèssim capítol de la telenovel·la de l’aire condicionat, segons Gelabert

Febrer 2014 – “El batle menteix i fa befa del patrimoni dels sineuers” afirmen els independents

Abril 2013 – L’Ajuntament té dos mesos per adequar un aparell que distorsiona el B.I.C.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: