Crida a donar sang

A Balears, cada dia es necessiten més de 200 donacions de sang de tots els grups sanguinis.

A Balears, cada dia es necessiten més de 200 donacions de sang de tots els grups sanguinis.

Personal sanitari de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i de l’Associació de Donants de Sang s’instal·laran al Centre Sanitari (c. Bernadí Font, s/n) demà divendres per poder recollir donacions de Sang, entre les sis de l’horabaixa i les nou i mitja del vespre. Des de l’organització es fa una crida a tots els sineuers a participar en la campanya perquè després de l’estiu s’ha notat una davallada important de donacions. En aquest sentit, la presidenta local de l’associació, Magdalena Artigas, anima a la ciutadania a participar en aquesta crida “un gest voluntari, altruista i molt valuós, perquè els hospitals necessiten reserves de sang cada dia” i afegeix que és molt necessari engrescar els joves ja que en el cas de Sineu el perfil de donant és principalment de gent major.

Només el 2% de la població balear dóna sang en algun moment, però tots podem haver-ne de mester en moments crítics.

Només el 2% de la població balear dóna sang en algun moment, però tots podem haver-ne de mester en moments crítics.

Els requisits per poder donar sang són els següents: tenir més de 18 anys, pesar més de 50 quilos i, en el cas de les dones, no estar embarassades. D’altra banda, és aconsellable haver menjat qualque cosa abans de fer la donació; beure líquids en abundància i no prendre begudes alcohòliques ni fumar durant les dues hores posteriors a l’extracció de sang. Els experts també recomanen no fer esforços amb el braç on s’hagi realitzat la punxada.

+info: Banc de sang i teixits de Balears 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: