[CURIOSITAT] Eleccions generals 2015: què passaria si Palma fos com la part forana?

Díngola ha fet l’exercici d’extrapolar els resultats de Sineu a nivell autonòmic. És a dir, quina seria la distribució d’escons (8), si només es comptessin els resultats de Sineu o, el que és el mateix, si a la resta de les Illes Balears les proporcions haguessin estat les mateixes que a Sineu.

D’entrada, Ciudadanos no entraria cap diputat balear, quedant-se només a uns vots d’aconseguir el vuitè diputat (disputat entre C’s, 141 vots, i Podem, 145). MÉS és segona força a Sineu, a prou distància de la tercera (Podem) i la quarta (PSIB-PSOE). MÉS enviaria així 2 diputats, 2 més Podem, i un el PSIB. El PP, la força més votada, n’hi enviaria 3, com ha ocorregut realment. El PI es quedaria a bastants vots de fer el desitjat diputat.

RESULTATS SINEU

Els resultats de la part forana de Mallorca disten molt dels que s’obtenen a l’àrea d’influència de la capital. Així, llevant els municipis de Palma, Calvià, Marratxí i Llucmajor, els resultats de les eleccions serien molt diferents als actuals.

Per simplificar-ho només hem tret Palma. Als resultats d’ahir els hi hem restat els resultats de Palma i hem aplicat la Llei d’Höndt amb els resultats definitius (no comptabilitzant el PI, amb el 2’67% dels vots), i el resultat és el següent:

PP – 2 diputats

Podem – 2 diputats

PSIB – 2 diputats

C’s – 1 diputat

MÉS – 1 diputat

RESULTATS PART FORANA

+info:

Resultats de les Eleccions Generals 2015 a Sineu

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: