El centre d’investigació en arts escèniques promogut per Biel Jordà i Marta Barceló s’inaugura el proper divendres

L'espai, on ja hi treballen les companyies 'Res de Res' i 'en Blanc', i on ja s'hi fan espectacles i exhibicions, és molt multifuncional. Ara serà la seu del C.IN.E.

L’espai, on ja hi treballen les companyies ‘Res de Res’ i ‘en Blanc’, i on ja s’hi fan espectacles i exhibicions, és molt multifuncional. Ara serà la seu del C.IN.E.

D’aquí una setmana, després de 6 anys projectant i construint el que ha de ser la nova forma de l’antic cinema de Sineu, s’inaugura el Centre d’Investigació Escènica. Aquest ha d’acollir, provocar i promoure projectes artístics, actuar en xarxa amb altres centres, ha catalitzar vincles entre creadors i públic, i ha contribuir a la formació contínua de professionals de l’àmbit escènic.

Construït durant la Segona República, el cinema de Sineu va estar obert fins a finals dels anys 70. A finals dels 80 s’hi va inaugurar una discoteca, Nyet, molt moderna i en la línia de les darreres tendències de Barcelona i de les grans capitals, però el negoci va fracassar en només uns mesos. Després, durant un temps, l’artista plàstic Joan Ramis Sineu va usar l’espai com a taller, fins que l’any 1991 un incendi va destrossar-ho tot. L’any 2011, després de més de 20 anys aturat, els creadors Marta Barceló i Biel Jordà, membres de la productora Res de Res i en Blanc, propietària de l’edifici, decidiren rehabilitar-lo per fer-hi un espaï polivalent que servís per a l’exhibició (teatral, musical, etc.), però principalment per a la creació i la investigació. Ho informàvem en la Díngola en paper del desembre de 2010 (fes clic aquí: número 1, pàgina 18) i del març del 2011 (fes clic aquí: número 2, pàgina 12). Per això crearen l’associació Alcem el C.IN.E, per organitzar actes i encarrilar les possibles fonts de finançament que permetessin dur a terme el projecte.

La inauguració de l’espaï comptarà amb actuacions del Circ Bover –gestionat per Tià Jordà, germà de Biel–, l’artista acrobàtica Carla Fontes, i altres.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: