Marta Barceló: “situam Sineu en el centre de la creació contemporània”

El Centre d’Investigació Escènica (C.IN.E), va obrir aquest passat divendres en el local on fins a finals dels anys 70 hi va haver el Cine Monumental de Sineu. Unes tres-centes persones (entre elles, molta gent del món del teatre i de la cultura en general) ompliren el local, que va quedar petit per encabir també el tast d’espectacles que s’hi oferiren.

Us oferim les frases més significatives –a parer d’aquest mitjà– dels parlaments d’algunes de les persones que pujaren a l’escenari.

El C.IN.E en 7 frases:

 

Marta Barceló (Alcem el C.IN.E)

Seria fàcil explicar això que obrim avui, si això fos un teatre. Perquè a Mallorca hi ha molts teatres, i tothom sap que és un teatre. Però és més difícil d’explicar que és un centre d’investigació. Volem que això sigui un centre de creació, d’innovació, únic a Mallorca… Teatres n’hi ha molts, però centres d’interpretació escènica no n’hi ha cap, a Mallorca.

El C.IN.E tendrà una funció de “residència”, per exemple per a companyies externes, a les que oferirem un espai per crear i innovar, i a la que se’ls demanarà un “retorn”, sigui un compromís de que la preestrena de la seva obra serà a Sineu, o sigui d’altres maneres.

El C.IN.E també serà un centre de formació. Farem tallers, cursos, jornades, posades en comú, tot potenciant la creació.

Volem situar Sineu en el mapa de la creació contemporània.

 

Magdalena Genovard (regidora de cultura)

L’Ajuntament allarga la mà al C.IN.E perquè creu que això serà bo per al poble.

Gràcies, Biel, Marta, i tots els que sou responsables d’aquest projecte, per mantenir un nom emblemàtic, “es cine”. Perquè “es cine” ens evoca un temps i una cosa pròpia, als sineuers. Quan un sineuer deia, fa una estona, que anava a la inauguració del C.IN.E, volia dir que venia aquí, allà on sempre era el Cine Monumental.

 

Macià Puiggròs (col·laborador extern, fotògraf)

Òptimisme i ganes; això ens han transmès na Marta i en Biel. A mi, personalment, veure com encaraven aquest projecte, m’ha fet créixer molt culturalment i, també, espiritualment. Crec que Sineu necessitava aquest espai.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: