[XIII MUCADA] La Muchal Foundation invoca el civisme

Especialment els darrers anys, un dels maldecaps principals de la confraria organitzadora de la Mucada, ha estat la brutícia pel carrer, els riscos de les aglomeracions i, en definitiva, qualsevol cosa que pugui trencar el ritme de la festa o desbaratar l’esdevenir de les Festes del poble, per mor del resultat de comportaments incívics.

Enguany, any que tot bon previsor creu que l’afluència de gent serà la màxima registrada, s’han començat a difondre missatges per les xarxes socials que insten al civisme els participants de la festa. A més, la Muchal Foundation col·locarà cartells que recorden certes pautes que tothom ha de tenir en compte per a fer festa sense espenyar-la als altres i per a evitar riscos innecessaris.

Reproduïm aquí el comunicat:

CRIDA PEL CIVISME A LA MUCADA

Ningú pot negar que la Mucada, la festa en honor a lo Much de Reig, s’ha fet tan grossa que mai ens ho pensàvem i, per això, complexa. El que només era un grapat d’amics que sols no omplia un bar, ara és un tsunami d’amics i coneguts, de color de rosa, que omple bars, carrers i places. Es creen al mateix temps molts redols de festa sana i alegria però també, desgraciadament, hi pot haver qualque redol amb situacions i comportaments gens desitjables.

La Muchal Foundation, tan bonament com ha pogut, ha intentat donar solucions als problemes d’incivisme. Si tiraven tassons en terra, hem fet tassons de plàstic fort; si orinaven pel carrer, hem llogat urinaris portàtils; si no deixaven passar el seguici de la Mucada, hem posat muquicipals i gent que ajuda a fer amples… Els darrers anys, l’Ajuntament posa també els seus mitjans perquè tothom passi gust de la festa sense riscos i que es respecti l’entorn perquè el vespre i l’endemà, el poble torni a estar a punt per a celebrar la Festa Major. Tot i això, no és suficient. No basten els esforços dels organitzadors i l’Ajuntament si tots no tenim una mica d’esma. És necessari que comprenguem que la festa no és festa si no hi posam voluntat i reprimim els instints propis de la salvatgina.

No ens cansarem de recordar que la Mucada és una festa per a adults, a partir de 16 anys. Parau esment als infants, si els voleu dur a guaitar.

A les zones que s’aglomera la gent, no hi entrarem botelles o tassons de vidre. Enguany l’Ajuntament posa a disposició de tots els locals que venen begudes de tassons de plàstic reutilitzables.

No fumarem al puig de Reig ni l’embrutarem. Al puig de Reig no és permès de fumar, hi ha un alt risc d’incendi, i la brutor que facem és molt mala de llevar. Recordau que són finques de cultiu.

Som ben conscients que aquest dia tothom té molta de set i ens hem d’espassar les ganes de beure, i qui vulgui ha d’agafar aquell puntet que li dibuixa un bell somriure a la cara, en dia tan senyalat. Però no farem l’ase, beurem amb seny.

Com que estarem molt ben hidratats, un moment o altre haurem de treure l’excés de líquid. Per això hi haurà tants d’urinaris i els bars tendran els seus serveis a la disposició dels clients. No hi ha excuses per anar a trescar pels racons del poble.

Respectarem els actes i funcions en honor a lo Much de Reig. No espenyarem la festa, perquè no hi té sentit fer l’animal per a riure tot sol. Farem lloc als actes, respectarem els aforaments i no sempentejarem. Viurem la festa amb sentiment.

Per a servar l’esperit festiu, gaudir d’una bona bauxa i honorar lo Much de Reig com cal, ho posam fàcil. Molts d’anys i bona Mucada.

Normes de Muquistència

One comment

  1. Retroenllaç: El Muc i la “muque” no molen | El blog de Madò Llucia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: