[XIII Mucada] Quanta gent hi havia a les 19h entre l’Écafè i Son Toreó?

20160816-015908.jpg

En anteriors edicions de la festa del Much de Reig aquest mitjà s’ha atrevit a fer pronòstics fiables de l’assistència de gent, en base a l’ús de mètodes emprats en biologia, estadística, geografia o sociologia, i amb l’ajuda d’algun tècnic extern.

Enguany no disposam de dades fiables que ens permetin fer un estudi més o menys seriós. Algun membre de la Policia Local consultat durant la festa digué (extraoficialment i de manera subjectiva) que “si l’any passat eren 8 mil persones, enguany podrien ser fàcilment 10 mil“. També alguns altres mitjans diferents de Díngola prenen les 10.000 persones (a les 19h, Plaça des Fossar) com a dada possible. No oblidem que en el concert de Sopa de Cabra de fa 25 anys hi havia aquest nombre de gent, i de cap de les maneres es podria argumentar que despús-ahir hi havia menys gent.

Allà on es va notar més la diferència entre 2015 i 2016 va ser a dins el recinte tancat del Fossar i a la part de baix de la plaça. A la part alta -tot i algun bar que ja no hi és- la concentració de gent era semblant.

Hi ha un debat obert sobre la seguretat, la higiene i la incompatibilitat Much-revetla. Però d’això ja en parlarem els propers dies.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: