S’ha mort na Paquita (sor Trinitat), la monja concepcionista més coneguda a Sineu

Sor Trinitat, coneguda entre els sineuers com 'na Paquita', s'ha mort avui matí. Era la monja més coneguda del convent de les monges tancades.

Sor Trinitat, coneguda entre els sineuers com ‘na Paquita’, s’ha mort avui matí. Com a sineuera que era, i per la seva simpatia, actualment era la monja més coneguda del convent de les monges tancades. No fa molt havia sortit en el programa d’IB3, “Això és mel”, de Toni Gomila. També havia estat protagonista en algun reportatge de ‘Díngola’. 

Aquest matí ha mort a causa d’un infart la mare abadessa del Monestir de la Concepció de la Verge Maria de Sineu. Sor Trinitat, Francisca Abraham Sabater (Port de Manacor, 15 de maig de 1947), va entrar de monja de clausura al cenobi sineuer el 1967 , i després de l’etapa de noviciat, va desenvolupar dins el monestir quasi totes les tasques possibles: infermera, mare congretera, procuradora, portera, tornera, secretària, cantora principal, sagristana i, d’ençà del 2014, mare abadessa.

El seu traspàs ha trasbalsat la petita comunitat formada actualment per sor Anunciació, Consuelo Navalón Mínguez (Carcelén. Albacete, 21 de juliol de 1929), i de fa tres mesos per la monja en etapa formativa sor Maria Immaculada de la Santíssima Trinitat, Ilma Amparo Corea López (Departamento de La Paz, Hondures, 1973).

S’ha disposat el vetlatori al Cementeri Municipal, avui horabaixa i demà al matí i a l’horabaixa. El vespre a les 19:30h hi haurà la missa funeral, cos present, a l’església parroquial i després del respons serà portada, amb creu alçada, al Monestir per ser sebollida al cementeri conventual.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Maria

    Al Cel sieu, Sor Trinitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: