La sineuera Patri Martín formarà part de l’executiva de Xurí, nou president d’Esquerra

20161210-110700.jpg

El conegut i reconegut glosador Mateu Matas Xurí ha estat triat fa una estona nou president de l’executiva d’Esquerra Republicana a l’illa de Mallorca, en un congrés celebrat avui matí en el claustre de Sant Francesc, a Sineu. Xurí, que va ser candidat de Sobirania per a les Illes en les passades eleccions generals espanyoles, i que és militant d’Esquerra des de fa molt poc, era l’únic candidat que es presentava. L’han votat el 88’5 % dels militants presents.

A la part final de l’acte hi han estat presents membres de l’Iniciativa, de l’ASM, de l’Stei… Molts membres coneguts del sobiranisme illenc (militants o no del partit) hi han comparegut: Biel Majoral, Cristòfol Soler, Andreu Caballero, Cil Buele, Maribel Servera, Josep de Luis, Joan Mir…

La presidenta d’Esquerra Sineu, a l’executiva

L’executiva de Xurí inclourà la sineuera Patri Martín Cobas, presidenta de la delegació local d’Esquerra a Sineu. Martín serà la nova secretaria de la dona d’Esquerra Mallorca.

A part de la sineuera, completen l’executiva de Xurí, 12 persones més. Així la nova executiva queda així:

Presidència: Mateu Matas Ordinas

Secretaria d’acció política i sectorial: Bernat Prats Rami

Secretaria d’organització: Isidre Mateu Sabater

Secretaria d’imatge i comunicació: Teresa Sastre Bestard

Secretaria de la dona: Patrícia Martín Cobas

Secretaria de política municipal: Margalida Seguí i Albertí

Secretaria de finances i administració: Nofre Munar Aguiló

Vocal: Bartomeu Torres Cerdà

Vocal: Antoni Sureda Maçanet

Vocal: Cecili Buele Ramis

Vocal: Joan Bonet Boix

Vocal: Pau Sansó i Peralta

Vocal: Amador Calafat Albertí

Vocal: Catalina Munar i Etxaniz

Recordem que els simpatitzants i militants d’Esquerra, a Sineu, estan integrats dins del partit Gent per Sineu, que també inclou membres de Més per Sineu, dels antics Sineuers Independents, de PSM, i gent sense adscripció política.

A Sineu el partit té una vintena de militants i amics. A Mallorca té uns nou-cents militants i amics, i una vintena de seccions locals. A Sineu el partit té dotze anys de vida, i durant la legislatura 2007-2011 va tenir un regidor, Julià Amorós.

L’ideari de Xurí

Xurí parteix d’un decàleg en el que afirma que “ser republicans no és només no voler monarquia, sinó també tenir voluntat de servei públic”. Per això troba que Esquerra ha de ser “flexible amb qui els ajuda a fer camí i contundent amb qui posa obstacles”, i que han d’anar “més enllà de les parets del partit, per cercar suports, mans i idees que facin créixer”. Respecte a la manera d’assolir els objectius el decàleg de la candidatura de Xurí estableix que ha de ser “amable i alegre, sempre amb bona cara i somriure a la boca”.

20161210-113521.jpg

20161210-113857.jpg

20161210-115509.jpg

20161210-122605.jpg

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: