[REFLEXIÓ] Valtònyc, el Deutsche Bank, els peixos grossos i el poble ras

1487834224869Què el peix gros es menja sempre el peix petit ho sabem tots. Però no cal oblidar que no només és això: històricament, els peixos grossos cooperen, col·laboren, o es retroalimenten mútuament, normalment en contra dels petits. Exemples n’hi ha molts: els militars i els caudillos (líders locals) a la Sud-Amèrica del segle XIX, els nobles i els reis a l’Europa feudal de l’Edat Mitjana, l’església i la monarquia durant la Inquisició, part del clero i el poder durant la dictadura franquista, la banca actual i els governs occidentals, i podríem seguir fins demà.

Avui Valtònyc ha rebut una notificació del banc per la qual se l’informa que en dos mesos cancel·larà el seu compte corrent. En aquest compte –del Deutsche Bank– hi té la seva nòmina, els seus estalvis i una hipoteca. Així ho ha publicat el cantant en el seu mur de Facebook avui matí. Per altra banda, fa uns dies, precisament aquest gegant de les xarxes socials, Facebook, li va bloquejar el seu compte durant 24 hores.

Reflexionau-hi: el poble, els petits, estem ben controladets! 😉

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: