Les autoritats: una confraria més

Enguany ha cridat l’atenció la nombrosa desfilada d’autoritats en la processó del Divendres Sant. I és que eren més de 22 membres, que és la composició de la majoria de confraries de Sineu. Descomptant els 11 regidors i regidores, la secretària de l’Ajuntament i el jutge de Pau, la resta eren convidats oficials i no oficials.

Perquè el protocol i la tradició ens diuen que és l’equip de govern de torn qui convida a càrrecs polítics d’administracions supramunicipals o a batles i batlesses de la contrada, normalment. Així ens ho han fet saber exregidors i excàrrecs municipals.

Enguany, però, no ha estat així. El convidat oficial de la corporació municipal fou el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i altres representants del Consell. Mentre, varen comparèixer a la bancada de les autoritats de Sa Plaça, tota una comitiva del Partit Popular, amb Biel Company i Margalida Prohens al capdavant. Biel Company i Margalida Prohens són els flamants president i vicepresidenta, respectivament, del Partit Popular de les Illes Balears i diputats al Parlament. També hi era Joan Rotger, que actualment només és conseller a l’oposició del Consell de Mallorca. Fins i tot hi havia un membre del gabinet de premsa del PP. L’equip de govern de Sineu no en sabia res.

Probablement caldrà prendre mesures des de l’Ajuntament perquè no pot ser que el batle com a president de la corporació no sàpiga la composició de la comitiva de les autoritats amb antelació a la celebració de la processó. Algun protocol hi ha d’haver perquè aquest acte religiós no es converteixi en un aparador electoral o partidista.

One comment

  1. Bill

    Quines ganes de pintar-la que tenen alguns! Qualcú altre diria: quina cara que tenen alguns!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: