El PP vol que l’Ajuntament demani al Govern no tocar la parcela mínima en sòl rústic

En el ple municipal d’avui vespre, el PP presentarà aquesta moció.

“El passat mes de gener el Ple del Consell de Mallorca va aprovar per unanimitat una moció per la qual es comprometia a no augmentar la superfície mínima de construcció en sòl rústic. Amb l’aprovació d’aquesta moció es va decidir que en cap cas es augmentarien les superfícies mínimes de parcel·la previst en la Norma 20 de l’actual Pla Territorial per a la construcció de noves edificacions amb ús d’habitatge o un canvi d’ús altres ja existents.

Aquest mes de Març es va fer públic que Consell i Govern es tornen a plantejar la possibilitat de modificar la parcel·la mínima, que actualment està fixada en dues quarterades (14.000m2) i ampliar aquesta parcel·la fins a gairebé els 30.000m2. Aquest canvi de semblar del Consell de Mallorca provoca inestabilitat, inseguretat jurídica i gran preocupació en els propietaris de petites finques a les zones rurals dels pobles de Mallorca, ja que aquest canvi de la normativa del Pla Territorial frustraria el seu dret a poder construir un habitatge en la finca de la seva propietat i, a més, es trencaria l’ampli consens que va tenir l’aprovació d’aquesta norma.

Per tot això, el grup municipal del Partit Popular de Sineu proposa QUE:

– L’Ajuntament de Sineu insta al Consell de Mallorca i al Govern de les Illes Balears a respectar la parcel·la mínima establerta a la Norma 20.3.b) del Pla Territorial de Mallorca.

– L’Ajuntament de Sineu insta al Consell i al Govern a manifestar expressament la seva voluntat envers a la parcel·la mínima que recull la Norma 20.3.b) del PTM per tal d’evitar malentesos i augmentar la seguretat jurídica dels ciutadans de les Illes.”

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: