Retards del tren durant tota la setmana

 

Al llarg d’aquesta setmana s’han mantinguts retards de 15 a 20 minuts del tren, la qual cosa ha afectat i molestat als usuaris per la manca d’informació. L’empresa, SFM, nega que el motiu siguin les obres ja començades de l’electrificació del tram Enllaç-Manacor, perquè aquestes es duen a terme el vespre quan no hi ha el servei. Els empleats, però, sí que opinen que els retards són provocats per les obres d’electrificació i que aquests retards duraran mentre hi hagi obres. Un tuit d’avui de l’empresa justifica els retards degut a una avaria i per problemes de la senyalització ferroviària.

Obres d’electrificació 

Ja han començat les obres per electrificar el tram Enllaç-Manacor. Costaran 30.386.358,62 euros i duraran 1 any. L’empresa és una UTE entre Siemens, Man i Sampol. S’instal·laran 34 quilòmetres de catenària flexible i es construiran 4 subestacions de tracció.

D’aquesta manera, el trajecte Palma-Manacor es podrà fer en 50 minuts (ara es fa en 60 minuts) i la freqüència podrà ser de cada 40 minuts. També s’evitarà l’actual transbordament  a l’Enllaç.

L’electrificació suposarà un estalvi econòmic i també millores mediambientals, amb la reducció de les emissions de CO2 i reduccions de les emissions acústiques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: