El PP sosté que les festes han perdut identitat aquesta legislatura i que el Much ha de canviar de dia

Les nostres festes patronals necessiten una important reflexió, i recuperar part de la identitat perduda aquesta legislatura” segons un comunicat de premsa enviat pel Partit Popular de Sineu ara fa una estona.

Segons el partit liderat per Tomeu Mulet, “els diferents canvis introduïts per l’actual regidoria de festes han portat a perdre diferents actes molt importants dins el tradicional programa de festes”, i posa d’exemples el sopar a la fresca i les revetlles de dia 14 i 15. Pel que fa al sopar a la fresca, “després de suprimir el concurs de playbacks, no han estat capaços de trobar una programació atractiva per a tots els públics i edats”. Pel que fa a les revetlles, sostenen que “la jornada del Much afecta molt, però això no es una excusa”. També es critica que “l’any passat es llevàs la verbena de dia 15 després de moltíssims d’anys, i tanmateix enguany s’ha volgut recuperar, però sense gens d’èxit”.

Verbenes

Segons els populars, un cartell “amb grups de qualitat i per a tots els gusts, juntament amb l’actuació de DJs locals (tot això s’ha perdut) faria que les revetlles fossin molt més animades per a tots”.

El comunicat també carrega contra l’absència de certs actes “clàssics de tota de vida, gaudits per la gent major, com era el vespre de teatre o una nit d’havaneres”.

Associacions

En el comunicat el PP destaca el paper de les associacions i entitats del poble, “que amb les seves aportacions donen prestigi i qualitat a les festes”, i també l’oferta d’iniciativa privada. El partit de Mulet creu que “l’Ajuntament ha d’intentar no actuar amb imposicions, com és ara el cas, sinó cercar un equilibri”.

Mucada

El dia més esperat pels sineuers, i que s’ha transformat en el nucli central de les festes –equivalent al que puguin ser les grans festes en altres municipis com Sóller o Pollença–, té també protagonisme en el comunicat.

En concret el PP torna reobrir el debat referent al dia de la festa: mantenir-la el dia 14 o canviar de data. També sosté que s’han de solucionar els problemes dels veïnats, s’ha d’incrementar la seguretat, s’ha de millorar la neteja,…

Què proposa el PP?

El comunicat diu que el PP “manté la postura que ja va defensar fa uns anys, juntament amb els regidors de Proposta per a les Illes (el PI) i alguns organitzadors de la Mucada: canviar de dia la festa i avançar-la una setmana”. El comunicat explica que “l’any que el dia del Much va caure en dimecres vàrem intentar arribar a un acord amb l’organització i no va ser possible” i diu que “si llavors s’hagués canviat, ara ja ni se’n parlaria i seria beneficiós per a totes les parts: tendríem un poble net els dies més importants de les festes, donaríem una bona imatge, tothom podria gaudir de la revetlla de dia 14, els locals de restauració i oci podrien atendre normalment els seus clients, etc.

Equip de Govern

Els populars diuen que volen “recordar que alguns membres de Gent per Sineu es negaren rotundament a canviar de dia la festa i a incloure la Mucada en el programa de festes (cosa necessària per motius burocràtics, d’assegurança), o d’augmentar la presència d’efectius de seguretat, policia local i protecció civil”.

Segons el partit, aquestes mesures eren molt necessàries, donat l’exponencial creixement de la festa. Segons el Partit Popular, l’Ajuntament –sempre des d’un segon pla– havia de prendre totes les mesures necessàries per a garantir l’ordre i la neteja al poble.

Proposarà canviar de dia

El PP espera rebre el suport del PI per canviar la festa de data. També apel·la a “la bona fe i seny dels organitzadors”. El comunicat diu que el PP vol “arribar a un consens pel bé d’una festa que sense cap dubte és la millor de tot l’estiu”, però diu que també vol que “es respecti la tradició, que es tinguin en compte tots els públics i edats, i que sorgeixin noves festes alternatives a partir de les idees i l’esforç de molts”.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Sineuer del 79

    A la fi algú amb seny i amb consciència de poble

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: