Què passarà dia 1? Passi el que passi, els clavells han guanyat

[Aquest és un article d’opinió de Miquel Puiggròs]

Dia 1 no es podrà votar. Crec que no. Ja ho veureu! Ho veig venir. L’Estat Espanyol no s’ho pot permetre. I què? 

El dia serà històric, com ho va ser ahir, dia 20.

Perquè veurem imatges del padrí amb la neta, i de la mare amb el fill, i del pare que els diumenges fa feina i s’ha escapat cinc minuts per anar al col·legi electoral, anant arribant on hi havia d’haver les urnes… I NO MARXARAN, perquè si ahir -que era laboral- no ho feren, com ho faran dia 1, en diumenge, que no tenen res a fer i sabent que hi ha la història d’un país en joc!

I com que el padrí i la neta, i la mare amb el fill, i el pare que fa feina els diumenges no marxaran, la gent s’anirà aplegant davant els col·legis COM VAREN FER AHIR… I poc a poc la guàrdia urbana haurà de tallar carrers per evitar col·lapses de tràfic… I aviat arribarà més gent, i aquests duran estelades i clavells… I els nens riuran, i els padrins xerraran dels bolets que ja hi comença a haver, i dos joves discutiran sobre el darrer gol de Messi, i dues jovenetes de la UAB es comentaran com és de difícil l’assignatura d’Endocrinologia comparada… I la gentada omplirà poc a poc els carrers, amb alegria.

Des de Sineu ens ho mirarem per TV3 o per VilaWeb… dins l’Ecafè o des del sofà de casa… Ens ho mirarem perplexes i il·lusionats… Envejosos… I veurem com una adolescent reparteix clavells (a tots, també als guàrdies civils), i veurem la multitud cantant L’Estaca, i els padrinets fent mambelletes…

I la BBC, la CNN, Al-Jazira, le Monde, The New York Times… tendran la seva mirada sobre el que succeeix a Catalunya, com avui la tenen sobre l’huracà María que ara assota el Carib. Com a tots els esdeveniments importants, hi tendran enviats especials. Davant els col.legis electorals de Barcelona, la capital, les unitats mòbils de totes les televisions faran directes cada 15 minuts.

MILERS DE PERSONES assegudes en el carrer, amb estelades i clavells, sense poder votar, perquè les entrades als col·legis seran custodiades per guàrdies civils armats fins a les celles. Milers de persones que hi faran el dia, davant els col·legis, i molts hi faran la nit.

Sortirà MARIANO RAJOY a fer rodes de premsa amb el discurs preparat pel seu gabinet i dient el mateix que diu avui dia 21. Es convocaran Consells de Ministres extraordinaris… La Generalitat (si encara en queda res) estarà en ebullició, i la plaça de Sant Jaume serà un anar i venir de polítics, periodistes, analistes, funcionaris…

Les 2:00h de la matinada… Les rotatives de tot el Món prepararan la PORTADA de demà… A tots els països del Món, fotos semblants: multituds de persones davant els col·legis, clavells, estelades i guàrdies civils armats…

Devers les 7:00h del matí els carrers de Barcelona seguiran plens de gent que no ha anat a dormir. Desenes de milers de persones encara ompliran PLAÇA DE CATALUNYA. Cada cert temps es sentiran crits d'”In… Inde… Independència!“.

Sortirà algun dirigent del PSOE ( o del PSPV, o del PSIB, o del PSC) que es desmarcarà de les ordres del partit i dirà que “això no pot continuar així”.

En veure la magnitud del que està succeïnt, la Comissió Europea es començarà a preocupar, sortirà en Trump a xerrar, i na Merkel demanarà diàleg (quan ja no hi ha temps)… L’ONU emetrà algun missatge ambigu, com sempre: “si, s’ha de respectar la legalitat… però totes les nacions tenen dret a l’autodeterminació“… Si, però no. No, però sí.

Ahir, 20 de setembre, el meu aniversari (probablement el que millor recordaré sempre), a Catalunya va canviar tot. Mai res tornarà ser el mateix. Us n’adonau que Rajoy ara ja no hi és a temps? Us n’adonau que ja no pot fer res?

Ei, hem guanyat!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: