És a Sineu el centre de Mallorca?

Avui vespre podreu saber la resposta. Tots sabem que davall el campanar hi ha el pern del món, que Sineu va ser la capital econòmica, judicial i política, en certs moments, de la Part Forana durant l’edat mitjana, per ventura pel seu privilegi geogràfic? Sabeu que l’any 1925 s’hi erigí el Monument de la Comarca, compartit amb Sant Joan i Lloret (que formaven el terme de l’antic districte musulmà de Yiynau i qui sap si del Sinium que inspirà els historiadors romàntics a veure-hi una vila de la Roma imperial?). Però, és el nostre poble el centre de Mallorca? Com s’interpreta el fet de ser “el centre de Mallorca”?

Tant a partidaris d’aquesta teoria com a detractors us interessarà escoltar la presentació del llibre El centre geogràfic de Mallorca. Percepció del territori i identitat local. de Joan Bauzà, Antoni Ginard i Andreu Ramis; editat per El Gall Editor. La presentació, organitzada per l’Ajuntament de Sineu i la Biblioteca Municipal amb la col·laboració de la delegació de l’OCB de Sineu i Díngola, serà a les 19 h a la Sala de Batles de l’ajuntament.

One comment

  1. Maria Concepción Gacías Frau

    N’Antonia Real sab de q va aixó!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: