La Mucada canviarà de data per a “salvar” el 14 d’agost

Ahir vespre membres de la Muchal Foundation es reuniren amb representants del Consistori sineuer a la Casa de la Vila. Per part de l’Ajuntament, hem pogut saber que hi comparegueren regidors de l’equip de govern encapçalats pel batle, Miquel Gelabert, el regidor de Festes, Carles Ramis i els regidors Pep Oliver (representant del PI), Pep Lluís Tugores i Magdalena Genovart (aquests dos, regidors de Gent per Sineu i també implicats en l’organització de la Mucada); per part de l’oposició hi assistiren Tomeu Mulet (PP) i Biel Aguayo (Sineu s’ho Mereix). Segons un comunicat que ha enviat la confraria organitzadora de la Mucada, aquesta reunió es va demanar a instàncies d’una junta que havien fet a principi del mes de setembre en què “es varen valorar les impressions de la darrera Mucada i es va debatre el model de festa de cara al futur”. En el comunicat es constata la preocupació palpable en el poble sobre els “efectes que es generen rere el pas de la festa en honor a lo Much de Reig” i, per aquest motiu, la confraria s’adreçà a l’Ajuntament per a “trobar solucions amb ampli consens”. Els punts proposats per la Muchal Foundation en aquesta primera presa de contacte són, per una part, expressar la voluntat de mantenir la festa sense que suposi un problema greu tant per la logística de l’ens municipal com per la idoneïtat de la data, així com també mantenir la disposició de col·laborar amb la Comissió de Festes i, com a punt principal, que d’aquí en endavant la Mucada se celebri el segon dilluns d’agost.

Per part dels representants polítics, hi hagué unanimitat a l’hora de valorar positivament les propostes de la Muchal Foundation, i tots els presents coincidiren que s’ha de fer feina pel manteniment d’una festa esdevinguda popular i estimada per la majoria de sineuers, a més es va expressar la convicció que s’han de respectar les decisions que prenguin els organitzadors sobre les futures edicions.

Fonts de Muchal Foundation expressen que tot i l’esforç que es va haver de fer per assumir el canvi de data, es veu el futur de la Mucada i de les Festes d’Agost amb il·lusió, perquè “s’ha salvat la festa i s’ha salvat dia 14 d’agost”. Expressen així que es podrà mantenir la celebració de la festa més esperada pels sineuers i “s’allibera dia 14 d’agost” a fi que cadascú celebri el dissabte de la Mare de Déu com vulgui, de la forma tradicional o inclús, amb “noves celebracions” per l’estil de les que es feien en els antics Dinars de Germanor i de Meravelles.

Aquest és el comunicat enviat a la premsa:

comunicat Muchal Foundation

3 comments

 1. Rafel

  Segons el comentari amb el qual acompanyau la nota de la Muchal Foundation afirmau que celebrant la festa el 2º dilluns d´agost s´allibera el dia 14 d´agost. No és cert perque com ha passat aquest any que dia 1
  d´agost ha caigut en dimarts el 2º dilluns d´agost és dia 14.
  A més a la nota de la Muchal Foundation en cap moment diu que se celebrarà la festa el 2º dilluns d´agost.
  Agrairia aclarasiu aquesta informació.

  Gràcies

  • dingolasineu

   En resposta al teu comentari, Rafel, el comunicat de “Muchal Foundation” diu que es proposa que “se celebri el segon dilluns del mes d’agost.”

   Sobre el tema de la coincidència de dia 14 d’agost amb el segon dilluns de mes, traslladat aquest dubte a les mateixes fonts de “Muchal Foundation” que ens comentaren el comunicat, la seva resposta és: “Keep calm and Happy Sant Mukín” i “Be water, my friend”.

 2. Retroenllaç: Resum de l’any 2017: les 10 notícies més vistes a Díngola |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: