Per què avui Can Castell no farà la festa prevista? Noves normes per a les festes nocturnes


L’Ajuntament va enviar despús-ahir una notificació informativa a alguns establiments d’oci nocturn (o bars que tenen obert els vespres), en la que s’establia la prohibició de realitzar cap festa aquest cap de setmana; per exemple el Bar Can Castell havia anunciat una festa de Halloween per avui vespre, que es va haver de suspendre, i de fet Biel Castell, un dels propietaris, se’n va queixar a Facebook.

Díngola ha parlat tant amb alguns afectats, com amb el propi batle Miquel Gelabert Confit. Segons el batle, alguns locals organitzen esdeveniments que les seves llicències d’activitats no permeten, i l’Ajuntament hauria rebut alguna denuncia o queixa per part d’algun veïnat (per renous, brutor…), altres locals, etc. L’obligació del consistori és atendre aquestes queixes.

De tota manera, el que ha molestat més l’equip de govern (i que “ens posa en un compromís” si passa res, ens han dit) ha estat que alguns locals organitzen festes sense ni tan sols fer la corresponent sol.licitud a l’Ajuntament. Gelabert diu que “ho anuncien directament a les xarxes socials sense que l’Ajuntament en tengui constància oficial”. El batle ha recordat que una festa d’aquest tipus (com també qualsevol altre tipus de festes: quintos, etc.) conlleva problemes de molèsties a veïnats, renous, trànsit, seguretat, higiene, etc. i per tant està subjecta als permisos pertinents i taxes corresponents.

Alguns responsables dels locals han apuntat a Díngola que podrien optar per realitzar majoritàriament festes d’horabaixa, amb els permisos corresponents, exceptuant dies assenyalats (nit de Cap d’Any, festes d’agost…) en els que es celebrarien festes de nit com sempre. 

L’Ajuntament vol trobar una fórmula que permeti fer aquest tipus d’activitats d’una manera reglada i regulada mitjançant la sol·licitud d’activitats no permanents. La intenció del consistori és d’elaborar un formulari que faciliti els tràmits burocràtics per tramitar ràpidament aquest tipus d’activitats. La batlia organitzarà una reunió amb tots els interessats per explicar-los en quins casos l’Ajuntament donarà permisos, i la possibilitat de fer una ordenança específica.  

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: