Què puc fer, aquest Novembre, el mes més fluix a Sineu?

Novembre és un mes fluix per els bars i restaurants de Sineu. També ho són el febrer i el març. Enmig de la desolació que provoquen el mal temps i les poques hores de llum, desembre (pont de la Constitució i festes de Nadal) i gener (festes de Nadal i Sant Antoni) són un parèntesi semblant a un oasi enmig del desert.

Aquest novembre un grapat de locals han posat el cartell de ‘Tancat per Vacances’, o el posaran en breu: S’Índic Restaurant, l’Écafè, Moments Bar, etc.

Contrallum

El dissabte dia 11 es repeteix Contrallum, un esdeveniment que l’any passat, en la seva primera edició, va ser un èxit rotund. Rotund però sense atipar: la gent en volia més encara. La regidora de cultura Magdalena Genovart, definia Contrallum com una festa “que compagina llum, creativitat, patrimoni i sostenibilitat”. I va ser així. Es varen usar candeles fetes amb materials reciclats, de diverses formes, colors i tamanys, per il·luminar dotze edificis o racons emblemàtics del municipi: creus, edificis religiosos, places… i s’organitzaren representacions musicals, recitals poètics, etc. a diversos llocs del municipi. Els voltants d’aquests racons estaven a les fosques, i volien potenciar el silenci, tan mal de trobar actualment en la nostra societat.

Nova normativa de festes?

Els afectats per la nova normativa de festes de l’Ajuntament es mostren cautelosos, abans de conèixer-ne bé les argumentacions i haver realitzat la pertinent reunió amb el consistori. Així ho han manifestat alguns afectats consultats per Díngola.

Com vàrem explicar, d’acord amb el que l’Ajuntament va informar a Díngola, es vol trobar una fórmula que permeti als locals organitzar festes d’una manera reglada i regulada. La intenció del consistori és d’elaborar un formulari que faciliti els tràmits burocràtics per tramitar ràpidament aquest tipus d’activitats. El consistori estudia la possibilitat de fer una ordenança específica.

Festa de ‘Verbeneo’

El grup +tortsQ1ganxo organitza una festa per aquest cap de setmana a Muro, a la Salafònica, en la que participaran els DJ sineuers Pep Trònic i Biel Castell. A part d’ells, també hi haurà el grup verbener per excel·lència, Madòna. Serà demà dissabte, l’horabaixa-vespre.

Aniversari de l’Écafè

Com cada any, a finals de mes, l’Écafè celebrarà el seu aniversari. I enguany ja durà 5 anys mesclant menjars senzills, copes, festes, cultura… en un mateix espai. Dia 29 de l’any 2012, Pere Joan Oliver Pavarotti i Rafel Campins Bodego, inauguraven les portes del local, que s’ha fet un dels més emblemàtics a Sineu. Campins va deixar la seva part del negoci en pocs mesos. Una rosseta, na Caterina Sabater, que n’era cambrera, va agafar-ne part l’estiu de l’any passat, i ara n’és una de les sòcies. Us informarem de la festa a mesura que s’acosti.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: