Èxit de les visites al Palau malgrat les queixes per no poder veure’l complet

Unes 200 persones hauran visitat aquest cap de setmana el Palau dels Reis de Mallorca i que fins fa un any va funcionar com a monestir de les monges Concepcionistes. La iniciativa s’ha desenvolupat en el marc de les activitats “Un pla per descobrir”, impulsades per la Mancomunitat del Pla de Mallorca i l’Agència Balear de Turisme. L’èxit de convocatoria ha estat aclaparador fins al punt que les reserves quedaren completes en poc temps; tant és així que molts es quedaren sense plaça. L’Ajuntament i el Bisbat han rescatat el conveni per reobrir al públic aquest singular edifici: “esperem que la sintonia entre totes dues institucions es mantengui i que les visites puguin repetir-se en el futur”, digué Magdalena Genovart, regidora de Patrimoni.

Joan Vanrell, expert en patrimoni eclesiàstic, va conduir el recorregut i centrà el seu discurs en l’organització d’aquest convent de clausura en el que hi arribaren a viure 29 monges. El públic aplaudí el detall de les explicacions, si bé varen ser molts els que es queixaven del zel que manté el Bisbat respecte d’algunes zones del convent. Els visitants no pogueren veure la cuina, la bugaderia ni tampoc cap de les cel·les. El Bisbat al·lega que en aquestes estances s’hi feia vida consagrada i que per això no es poden visitar.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: