Carta de Sineu al president dels EUA

Diumenge passat, el diari Última Hora duia un report a la contraportada d’una curiosa carta signada a Sineu l’any 1865.  La lletra donava el condol al president dels Estats Units (llavors era Andrew Johnson) pel recent assassinat d’un dels presidents més famosos de nord-amèrica, Abraham Lincoln. El cert és que arribaren condols d’arreu del món, emperò és curiós que a Sineu, concretament als membres del Comité Progresista de la Villa de Sineu. La carta ha pogut ser coneguda gràcies a la publicació de documentació històrica de l’època per part del govern dels EUA, a través del National Archives Catalog. Hom pot consultar la missiva digitalitzada en aquesta adreça: https://catalog.archives.gov/id/12409112

Des de Díngola, sempre amb ganes de saber i mostrar coses del nostre poble, aviat ens posarem a la recerca de més informació sobre l’origen de la carta i el grup del Comité Progresista sineuer, que tan lluny va fer arribar la seva empatia política.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: