Com serà la fira de Sant Tomàs de demà? 

La regidora de cultura, fires i mercat, Magdalena Genovard Remirada, ens dóna quatre pinzellades sobre la Fira de Sant Tomàs de demà. 


Sense autoritats. L’Ajuntament de Sineu no ha convidat les autoritats extramunicipals a la fireta de demà, tot i que no descarta que algunes hi siguin presents, però com a públic, fent fira, i no “desfilant”. 

Sense matances. Enguany no hi haurà manipulació de carn enmig de la plaça. Ho ha prohibit sanitat. Ja ho va fer l’any passat, encara que la prohibició arribàs tard. És en certa manera normal: les instal.lacions a l’aire lliure no compleixen cap requisit higiènic-sanitari. Cap biòleg o menescal donaria per bones les pràctiques que fins ara es duien a terme en la fira, si hi hagués una gran intoxicació alimentària. 

Pedagògica. Si que serà una fireta molt pedagògica, amb mostra de totes les activitats i pràctiques que tenen lloc durant la matança del porc. Avui matí tot això s’estava preparant a corre-cuita per demà tenir-ho tot llest. 

Paper de les carnisseries. Les paradetes de les tres carnisseries de Sineu estaran colocades enguany a la part alta (mercat d’animals), donant-los així un paper més destacat d’acord amb la temàtica de la fira, i la part baixa de la plaça es destinarà a les paradetes de les associacions (dimonis, OCB-Díngola, associació contra el càncer, etc.). 

Actes. La fira començarà amb un passacarrers dels xeremiers i els Gegants de Sineu. Durant la fira hi haurà mostres de ball, amb els dos grups sineuers, Brot d’Alfabaguera i Copeo de Sineu. També hi haurà concurs de porc grassos com cada any. 

Mercadet de Nadal. L’associació Nova Estació torna organitzar en paral.lel a la fira un mercadet de Nadal en el carrer Gran. Aquest mercadet funcionarà durant l’horabaixa d’avui, i demà durant tot el dia. 

Què menjar?. Molts restaurants de Sineu han preparat un menú especial de matances per demà. L’arròs brut, les sopes mallorquines i el frit de matances són plats que demà es podran assaborir.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

2 comments

  1. Croupier

    Convendria que els correctors de Díngola revisassen el text abans de publicar-lo. Surt un “lis” que fa mal d’ulls, punts baixos en lloc de volats,…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: