Els 12 reptes principals a Sineu, per aquest 2018

Una dotzena de punts que reflexen, ara que hem passat les festes i ja duim uns dies de l’any 2018, el que possiblement serà notícia a Sineu durant aquest any, i els reptes que té el municipi els propers mesos (polítics, econòmics, culturals, esportius, etc.).

Much de Reig. El canvi de data de la festa més multitudinària del Pla de Mallorca ha de servir per evitar que la festa segueixi creixent d’una manera descontrolada i sense límits. Veurem si això s’aconsegueix, fent la festa un dia tal que el dia després no sigui festiu.

Festes. L’Ajuntament ha de solucionar també el tema de les festes dels bars. No fer-ho podria girar-se en contra del partit que ara governa, ja que molts votants joves perceben que la culpa de la disminució de festes és només del consistori. Cal informació i, sobretot, diàleg. I cal trobar fórmules que puguin fer encaixar les festes amb el descans dels veïnats.

Gent per Sineu. El principal partit en nombre de regidors, i que governa en minoria, ha de saber el més aviat possible com es presentarà a les eleccions del 2019. Quins regidors seguiran? Quins no? Quins relleus hi ha? Un dels hàndicaps principals serà saber si poden comptar amb el Pi, que ara els hi dóna suport. Hi haurà PI? En cas d’haver-n’hi, serà un PI més pro-GxS o més pro-PP?

Partit Popular. El PP està fent feina per la unitat del centre-dreta a Sineu, i ja en la darrera assemblea (on Pedro Àlvarez va ser triat president) va allargar la mà a tot l’espectre que lluita per aquests vots. No de bades en l’assemblea es va veure gent que en les passades eleccions havia donat suport a Sineu s’ho Mereix (SsM). La pregunta, ara, es saber què passarà amb SsM. El PP ha de fer feina per aglutinar tots els vots i poder fer front a GxS sense noses.

Mobilitat. És necessari que l’Ajuntament acabi el projecte de reforma circulatòria dins aquests propers mesos, si GxS vol aprofitar-ho electoralment. Si funciona, clar. Perquè per funcionar cal un compromís de control del dia a dia d’aquest pla, i una de les coses que s’hauran d’ajustar seran les responsabilitats de la Policia Local, únic departament del consistori en contra de la relació de llocs de feina aprovada en el passat ple.

Sa Quintana. És un dels projectes ‘estrella’ de GxS. És necessari que dins aquests propers mesos es comencin a veure avanços seriosos si GxS vol aprofitar-ho electoralment. En uns mesos ja ha d’estar un poc guapo, amb un grapat d’associacions instal·lades, uns horaris… Només així es podrà “vendre” durant la propera campanya electoral.

Pujar o mantenir-se. El C.E. Sineu va arribar molt lluny l’any passat, i va ensumar la 3a divisió. És un somni difícil, i no s’ha de descartar enguany. Tanmateix l’equip ha de tocar de peus a terra, i tenir en compte que mantenir-se a la meitat de la taula classificatòria de Preferent com ara, o un poc més amunt, ja significa una gran temporada.

Economia local. Durant els propers mesos Sineu pot arribar a tenir 8 o 9 hotelets dins del casc urbà (al manco dos estan en construcció ara mateix), sense comptar els agroturismes de fora del poble. Els restauradors i les botigues han de saber aprofitar-ho, amb tot el suport que calgui des del consistori, per fer una economia local molt dinàmica i que ens beneficiï a tots. És important.

Tren. L’electrificació de la línia de SFM que passa per Sineu suposarà sense cap dubte una millora per a la qualitat de vida de les barriades de l’estació i de ses Cases Noves (menys renous i vibracions), i una major rapidesa de la connexió del poble amb la capital.

Teleclub. Cal fer alguna cosa ja mateix, perquè el poble no ho vegi com un edifici tudat. Algú, en to de broma, abans de festes ho qualificà con “sa Feixina” dels sineuers (en referència al monument de Palma, del que tampoc es sap que se’n farà). També s’haurà de mostrar al poble alguna idea palpable per a la Quartera de Baix (la de davant s’abeurador).

Fires. Sa Fira, la de maig, funciona per impuls històric i perquè és molt coneguda. Però cal plantejar seriosament quin tractament es dóna a la Fira de Sant Tomàs: es potencia —amb el que implica d’esforç creatiu, feina, publicitat, despesa— o es deixa perdre? El que no serà viable és no fer res.

Setmana Santa. També, com la Fira de Sant Tomàs, caldrà reflexionar-hi profundament. En aquest sentit, l’Ajuntament i el Patronat de Confraries tenen un paper destacat. Però caldrà que uns grans interessats com ara els restaurants, hi posin més de la seva part (i no només aquí, això seria aplicable a uns quants dels punts anteriors). No val només ser-hi per beneficiar-se. Tot és una cadena. Recordem el que hem dit en el punt  ‘Economia Local’.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Miquel

    I venga campanya a GxS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: