300 persones es concentren a Sineu a favor de Valtònyc

Unes 300 persones s’han concentrat avui horabaixa a Sineu per demanar l’absolució de Josep Valtònyc.

A les 19h els carrers dels voltants de sa plaça s’han començat a omplir de gent que es dirigia cap al lloc de concentració, davant l’església. S’ha vist gent de Maria, Llubí, Sencelles i altres municipis veïns. L’acte ha estirat una gran cobertura mediàtica (amb teles d’àmbit estatal com ara La Sexta).

La seva germana s’ha emocionat en llegir el manifest i el públic ha arrencat en aplaudiments que s’han perllongat una bons estona.

Els fets

El Suprem va ratificat dimarts la condemna de tres anys i mig de presó per al raper sineuer-pobler i confirma així el seu ingrés a presó. La Sala II del Tribunal Suprem confirmà la petició de presó que li havia imposat l’Audiencia Nacional a Josep Miquel Arenás Beltrán, Valtonyc, pels delictes d’enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes, calumnies i injuries greus al Rei i a la Corona i amenaces.

La condemna fa referència a vàries cançons de les quals el jove mallorquí n’és autor i que en el seu moment va pujar a Internet. L’alt tribunal troba provat que les lletres donen suport a les organitzacions terroristes GRAPO i ETA; al mateix temps que hi veu amenaces contra el Rei i els seus familiars i també contra el president de Círculo Balear, Jorge Campos. La Sala en el seu escrit ratifica que els continguts no queden emparats per la llibertat d’expressió o difusió d’opinions que al·leguen Valtonyc i la seva defensa.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: