El govern pot sancionar Gent per Sineu, i MÉS i Esquerra els ofereixen els seus serveis jurídics

L’equip de govern, format per GxS i el PI. 

Gent per Sineu (GxS) podria ser sancionada per haver sobrepassat la despesa permesa durant la campanya electoral. El govern estatal, de fet, ja ha iniciat expedients sancionadors contra partits independents municipals que s’han passat de 200€ en les despeses de la passada campanya electoral municipal (eleccions locals del maig del 2015). Més de 500 plataformes independents de tot l’estat podrien ser sancionades. Les sancions poden arribar a 50.000€, “una quantitat totalment inassolible per Gent per Sineu”, han dit els membres de la permanent del partit.

En un comunicat enviat ahir, el partit principal que governa l’Ajuntament de Sineu diu que “amb aquest tipus de mesures, el pluralisme polític es veu greument vulnerat, i les limitacions pressupostàries posen en perill l’existència o subsistència dels partits locals, federacions, coalicions i agrupacions d’electors”. El comunicat diu que “els grans partits sempre es veuran beneficiats, en poder destinar el pressupost que trobin adient, sense que això els hi suposi cap problema”.

Tot ve de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG, fes clic aquí), modificada l’abril del 2015, just abans de la campanya electoral –i quan totes les despeses dels partits ja estaven planificades–. Segons la LOREG, GxS podia gastar durant la campanya 409’91€. Només els sobres i les paperetes, segons fonts del partit, costaren 280€. GxS va gastar, en total, 1048€ en diferents despeses (“elaborar i imprimir el programa electoral, cartells i propaganda diversa”, segons fonts del partit).

La LOREG limita la quantitat de doblers que cada partit pot invertir durant una campanya electoral (0’11€ per habitant), i no afecta als partits d’àmbit estatal, que computen de forma conjunta a nivell de població estatal. Els partits municipals en canvi, només es poden dirigir al seu electorat, i la quantitat econòmica que poden utilitzar és ínfima en comparació amb els grans partits d’àmbit estatal.

MÉS i Esquerra ofereixen els seus serveis jurídics

El partit presentarà al·legacions, segons el comunicat que han enviat a la premsa. Tanmateix, Díngola té coneixement que tant MÉS per Mallorca com Esquerra Republicana han ofert els seus serveis jurídics a GxS.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: