Festa patronal a Sineu: Sant Marc 2018

Sineu visqué ahir jornada festiva en motiu de la seva festa patronal: Sant Marc. Díngola vos comparteix les fotografies que il·lustren els actes que es varen succeir.

L’horabaixa començà amb la xerrada sobre les claus del disseny arquitectònic de l’església de Santa Maria de Sineu (1505-1520) tot aprofitant la finalització de les obres de restauració de la façana de l’immoble.

Posteriorment tingué lloc l’ofici solemne de Sant Marc. La celebració religiosa fou presidida pel Bisbe de Mallorca, Mons Sebastià Taltavull. El Cor Parroquial interpretà l’Himne de Sineu que acabà amb una ovació general per part dels assistents. Seguidament es realitzà la benedicció de les obres i just aleshores començà la processó de la relíquia de Sant Marc pels carrers del municipi. El seguici va fer parada davant el Monument del Centenari -el lleó- on el Bisbe realitzà el rés d’una oració fúnebre i el Consistori hi diposità una corona de llorer en record dels sineuers difunts.

Amb una mica de retard respecte l’hora prevista s’inicià a la Plaça la presentació dels actes de la Fira. Durant l’acte es va fer esment a la dificultat d’afirmar que enguany es celebra el setè centenari de la nostra fira, donada la documentació històrica coneguda i analitzada pels nostres companys i historiadors de Díngola Joan Vanrell i Antònia Real.  Precisament, l’Ajuntament aprofità la ocasió per anunciar oficialment la creació d’una beca per esclarir la data de concessió reial que es suposa fou durant el període comprès entre 1311 i 1324. Finalitzà la jornada festiva amb un concert de la Banda de música de Montuïri.

_Fotogaleria Sant Marc 2018_

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: