La Biblioteca de Sineu acompanyarà en Gerard i en Martí a Barcelona a recollir un premi

Amb motiu del DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL, la Organitzación Española para el Libro Infantil y Juvenil (OEPLI), amb el patrocini del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, convoca cada any un concurs al voltant del 2 d’abril, dia en que es commemora l’aniversari de l’escriptor Hans C. Andersen. Per això les activitats estan dedicades a ell i a la seva obra.

Enguany el concurs que es va presentar a les escoles i a les biblioteques va ser «Un conte de H. C. Andersen en còmic».

La Biblioteca Municipal de Sineu, convidada pel ClijCAT (Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil) i una de les quatre seccions de l’Oepli, va participar un any més i es va adherir a la proposta d’activitats al voltant de n’Andersen. Al concurs hi podien participar tots els lectors i lectores dels cursos de Primària o primer cicle de Secundària. Des de la biblioteca férem arribar la convocatòria als dos centres del municipi i el Ceip Rodamilans, com sempre, hi va participar de bon gust.

Què havien de fer els alumnes? doncs, escollir un conte de Hans Christan Andersen que havien llegit i que els hi havia agradat especialment, dibuixar-lo en forma de vinyetes amb el format d’un còmic. Els treballs es podien presentar o bé individualment o bé col·lectivament.

Un jurat format per alguns mestres del Ceip Rodamilans i el personal bibliotecari foren el jurat que hagué d’escollir els treballs presentats, els quals participaren també en el concurs que cada any s’organitza per St. Marc i que, una vegada seleccionats s’enviaren a la seu del Clijcat a Barcelona per a poder participar en el concurs dintre del nostre àmbit lingüístic.

El concurs estableix tres categories: Primers lectors (1r, 2n i 3r de Primària), Lectors avançats (4t, 5è i 6è de Primària) i Súper lectors (1r i 2n de Secundària). Cadascun dels premis està dotat amb un diploma i un gran lot de llibres per als premiats i per a l’entitat , la biblioteca, que presenta els treballs.

Els alumnes Martí Ferriol Calafell i Gerard Vidal Moreno, que feren junts el seu còmic d’Andersen, han estat seleccionats com a guanyadors a la categoria de Lectors Avançats.

Així que dia 4 de juny a l’acte de lliurament de premis a l’auditori de la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona hi serem presents, contents i emocionats d’acompanyar en Gerard i en Martí a un acte que recordaran sempre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: