Valtònyc: qui és el seu advocat i on li convé exiliar-se?

Valtònyc, que com vam informar fa uns dies, és a l’estranger, ha contractat l’advocat Gonzalo Boye perquè porti la seva defensa internacional. Boye és el també defensor de Toni Comín, Meritxell Serret i Carles Puigdemont, polítics exiliats per la persecució de la justícia espanyola al procés sobiranista català.

Ja havíem explicat que les relacions del raper amb els polítics catalans exiliats eren fluïdes, tal com va manifestar el cantant a Díngola en l’entrevista que aquest mitjà li va fer en el darrer número.

Anteriors missers de Valtònyc havien estat Juan Manuel Olarieta (basc, conegut defensor de represaliats) i Josep de Luis (mallorquí, actual president de l’Obra Cultural Balear).

On li convé ser?

Boye va afirmar que en uns dies Valtònyc compareixerà per dir on és. Dels següents països europeus, on li convé més exiliar-se?

  • Bèlgica. És un dels dos llocs on es suposa més probable. La professora de dret Margalida Capellà, de la UIB, exdiputada de MÉS per Mallorca, no aconsella aquest país, perquè també té tipificat el delicte d’injuries a la Corona.
  • Suïssa. És un lloc molt car per viure. Allà hi ha exiliada la cupaire Anna Gabriel, amb qui Valtònyc té bones relacions. És l’altre lloc on es suposa més probable que sigui.
  • França. No té tipificat el delicte d’injuries a la Corona. Tendria el problema que cap polític català exiliat podria aconsellar-lo, ja que cap d’ells ha triat aquest país per viure.

La família de Valtònyc guarda escrupulós secret sobre la seva localització actual.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: