Festivitat del Corpus

De totes les festes religioses que se celebren al nostre poble, la del Corpus Christi és, probablement, la més popular. El que destaca d’aquesta celebració és la processó, una comitiva encapçalada per la Banda municipal de cornetes i tambors, seguida per la colla de Gegants Municipal, la Bandera Eucarística, els fidels en general, els nins de Primera Comunió, que precedeixen el pas amb la Custòdia portat pels seus pares, tot el seguici presidit pel rector i les autoritats municipals. Al pas de la comitiva, la gent llança pètals de flors des dels balcons i finestres. Els carrers i places de la vila es guarneixen amb murta i flors i es pengen domassos dels balcons de les cases.
Aquest diumenge dia 3, a les 19 h, hi haurà l’ofici solemne i seguidament s’iniciarà la processó, que enguany discorre pels carrers de la Rosa, dels Bous, del Vent, de Sant Francesc, Major fins a retornar a l’església parroquial.

Els infants de Primera Comunió

El pare Rafel Ginard en referència a la nostra festivitat recull:

A Sineu, la processó del Corpus, segueix distints itineraris. Això ve de què procuraven passar per davant ca els senyors del poble i un any en complaïen uns i l’altre any, uns altres. No era possible passar, cada any, per davant ca tots els senyors. A la processó del Corpus els nins duien un ramell de flors i dins el ramell una candela.

Una tradició, aquesta de portar un ramell amb una candela, que avui ja s’ha perdut. Aquests mateixos nins de Primera Comunió també, fins fa una quarantena d’anys, rebien el dia aquest sagrament eren obsequiats per part de la Parròquia amb un rotllo.
El rotllo es fa amb ous, saïm, oli, llevat i sucre al qual se li dóna forma de roda. Quan es cuit s’hi enganxen confits de colors. Un rebut de 1933 del Forn de Can Guillemet ens deixa constància dels 70 rotllos que es varen obsequiar aquell any.

IMG-20180601-WA0010

Arxiu Parroquial de Sineu. 43.33 Rebuts diversos 1871-1933.

[text Joan Vanrell]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: