La Flama de la Llengua a Sineu

Enguany, per primera vegada, la festa de germanor entre els territoris de parla catalana arriba a Sineu. Aquesta tradició de repartir la flama des del cim del Canigó s’inicià el 1955, lligada a la festa del solstici d’estiu i a Sant Joan, i té una simbologia vinculada amb la persistència i la vitalitat de la Nació catalana. En el cas de Mallorca, fa vint anys que arriba a Alaró, tot recuperant la Festa de la Llum que impulsà l’escriptor Joan Rosselló de Son Fortesa -el propietari de Son Marron- l’any 1907. Amb la intenció d’eixamplar els punts d’arribada de la flama, en aquesta edició, s’hi afegeix Sineu.
A les 18h es recollirà la flama a Alaró i es preveu l’arribada a Sineu, a la plaça de Sant Marc, a les 20h. Seguidament es pujarà fins al terrat del campanar, el punt més elevat de Sineu i fita visual de l’entorn, després continuarà la festa als peus de la torre del cloquer amb la lectura del manifest i d’una selecció de poemes de Josep M. Llompart.

Organitzen: Ajuntament de Sineu, OCB Sineu-Díngola i Biblioteca Municipal de Sineu. Col·labora: Parròquia de Santa Maria de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: