La gent de Sineu no gaudeix de la piscina municipal

20180729_163639

La gent de Sineu no gaudeix de la piscina municipal. Aquesta és una realitat que ha d’ocupar i preocupar a tot el Consistori, equip de govern i oposició. És un tema que no ha sorgit enguany sinó que fa temps que es ve repetint durant l’estiu i que no ha estat abordat per l’Ajuntament.

Amb totes les persones que hem pogut xerrar o s’han adreçat a nosaltres per expressar la seva opinió, arribam a la conclusió que es tracta, sobretot, d’un tema de salut pública. No és tant quins són els usuaris ni d’on vénen, sinó com es comporten i quines mesures d’higiene adopten o no en un espai públic com la piscina municipal. Aquí també intervé l’actitud del socorrista en fer complir les normes d’ús de la instal·lació pública.

El fet és que molts de sineuers i sineueres han deixat d’anar a la piscina del poble i que la majoria d’usuaris actuals vénen de fora.

Enguany, parlar de la piscina municipal és parlar de: polls, conjuntivitis, infants que neden nuus, papereres que vessen, cabells que suren… Tot és el producte de comportaments contra la salut pública.

Posats en contacte amb l’Ajuntament, el batle ens informa que és una problemàtica que coneixen i que estudien mesures per a fer que la piscina sigui més atractiva per als usuaris del poble. Una de les possibles mesures és com la que ha implantat Santa Eugènia de limitació de l’accés per temes de seguretat. Santa Eugènia permetrà l’accés, els caps de setmana, només als abonats i residents.

Se’ns dubte, una piscina municipal és un lloc públic de lliure accés, abonant la tarifa corresponent, però, precisament per ser un lloc públic, requereix d’unes normes bàsiques de comportament i higiene que cal complir o fer complir. I crida l’atenció que la majoria d’usuaris de la piscina municipal de Sineu siguin persones que no resideixen en el poble.

2 comments

  1. Xabier Egurrola

    Jo som dels que ha deixat d’anar per la baixa qualitat de l’aigua de la piscina municipal, però no tenc tan clar que la causa del problema sigui exclusivament el comportament dels usuaris, i molt menys que l’origen dels banyistes sigui determinant (som a Sineu més nets i civilitzats que a Sencelles o a Palma?).
    Podria ser que el sistema de filtrat-tractament de l’aigua no sigui suficientment eficaç o que hagi un manteniment inadequat? Les normes de bany no són les mateixes que a altres piscines municipals? Tenen allà el mateixos problemes de qualitat? Com s’ho fan?

  2. Xavier Sanz

    Nosaltres fa 5 anys vam comprar una finca al camp pla, aferrada a les vies de tren. Passam aquí els findes i solem anar a la piscina. La veritat es que esta molt malament, amb molta brutor i falta de control. Molt pitjor que quan vinguerem al poble. En general Sineu está molt brut i es una llastima perquè podría ser un poblé molt xulo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: